VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-08-19
photo


Tak, golv och trender
Marknaden just nu – Lagren av aluminium faller och råvaror tar ett steg närmre golvet.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ewq423.jpg

Minskade lager av aluminium

Marknaden
Sedan början av 2014 har lagren av aluminium minskat i en stadigt fallande trend. De senaste åren har varit tuffa för den som investerat i råvaror men lönsam för trendföljare. Problemet med att köpa råvaror på lång sikt och vänta ut en bull-marknad har vi tagit upp tidigare: det kostar pengar att lagra t ex. aluminium, olja, vete, naturgas mfl..

Det är inte bara lagerkostnader som belastar en investering utan även försäkringar som skyddar lagret och räntor. Allt detta prisas in i den produkt man köper och är instrumentet sedan uppbyggd med ett lån för att bilda hävtång, är det ännu svårare att sälja en köpt långsiktig position med vinst.

De flesta investerare och spekulanter behöver en stigande trend för att tjäna pengar, det gäller även bland råvaror även om det inte borde vara så.

För i råvaror är mönstret av trender tydligare än i t ex. aktier men också lättare att förstå. Råvaror pendlar mellan ett naturligt golv och tak; när priset når taket ökar produktionen för att producenterna får bra betalt när sedan golvet träffas minskar produktionen.

Detta mönser upprepas som en evighetsmaskin, så länge marknaden får förbli fri.

Som spelulant men även som insider är det oerhört svårt att veta på vilken prisnivå golvet och taket ligger samt lista ut när trenden skiftar. Det är därför vi använder oss av grafer, det tekniska får tala om för oss när det är dags att köpa eller sälja blankt.

Många gånger har vi fel position men det innebär inte att vi gjort något fel. Att göra förluster är en del av trejdningen. Är man inte redo att ta förluster är man ej redo för vinsterna.

Börstjänarens Orakelbrev – Läs mer här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons