VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-08-21
photo


Guldet rusar mot motstånd
Marknaden just nu – I guldet har köparna kopplat greppet men det är inte riktigt köpläge ännu.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/s000000003.jpg
Priset på guld i olika valutor

Marknaden
Det blir mycket snack om olja och guld men det är för att de rör på sig, det är full fart. I går stod oljan dock stilla men samtidigt som den amerikanska aktiemarknaden dök rusade guldet.

Nyheten i början av veckan ekar fortfarande i bakhuvudet, "Druckenmiller ligger tungt i guld".

Som vi nämnde vill vi gärna ta rygg på denna fantom som har ett av världens bästa track record. Stan Druckenmiller slutade förvalta kapital åt investerare för några år sedan då fonden blev för stor att hantera. Det är då vanligare att förvaltare drar ned på risken, lägger sig i indexföljande positioner och mjölkar förvaltningsavgifter. Druckenmiller verkar dock ha siktet inställt på att slå Warren Buffet.

På kort sikt har vi faktiskt haft en köpsättupp i guld, ett köp baserat på utbrott som vi tog upp i tidigare analyser men även WM Update. Det handlade då om att köpa med den kortsiktiga intradaytrenden och trejda rekylen upp mot den fallande dagstrenden. En kortsiktig intradayposition kan sedan bli långsiktig om guldet fortsätter upp, men det handlar långt från att ta rygg på Druckenmiller i en långsiktig position.

Det tekniska läget är fortfarande rekyl upp mot en starkt fallande trend. Nedgången gick med fart och då är det inte så märkligt med en kraftig rekyl upp. Just nu testas tidigare utbrottsnivå i guldet som motstånd. Det var härikring som vi började sälja i början av juni och det är här man kan öka lite till långsiktiga positioner.

Man behöver inte känna stressen av att köpa guld för att det stiger några dagar. När guldet är redo för en positiv långsiktig trend kommer vi att få våra tekniska signaler att köpa, då hakar vi på och följer Druckenmiller.

Grafen ovan visar priset på guld i olika valutor och i alla handlar det om rekyler upp från lägre lägsta i fallande dagstrender efter en stark momentumrörelse ned.

Klicka här för en graf på guld med motståndet samt vår kortsiktiga köpsättupp!

Börstjänarens Orakelbrev – Läs mer här!

BT Charts
För uppdaterade grafer till de marknader vi gått igenom ovan, se BT Charts!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons