VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-08-28
photo


Sälj en riktig tjur!
Marknaden just nu – Köttmarknaden trejdar ned, sirap i koppar och en paus i naturgas skapar möjligheter.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/pkwe4.jpg

Lagren av råolja i USA
http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/04w3terd.jpg

Kinas produktion av rostfritt stål

Marknaden
Man kan tycka att priset på koppar borde rasa mer med tanke på krashen i Kina. Kopparpriset är med ned och spekulanterna ligger med en relativt stor net kort position men det finns inte någon större entusiasm hos säljarna då priset segar sig ned mot lägre lägsta och bildar momentumdivergenser. Botenfiskare får nu köpsättupper att agera på i indikatorer som RSI, MACD och Stochastic.

Som trendföljare behåller vi dock korta ett tag till.

Grafen ovan visar produktionen av rostfritt stål i Kina, som har vänt ned. Produktionen släpar dock efter priset, först brukar priserna sjunka och som ett resultat av att producenterna får mindre betalt, minskas utbudet. Att produktionen är hög i många råvaror är bara ett tecken på att de inte hunnit justera ned för de fallande priserna.

Det gäller även i oljan där marknaden flödas av ett enormt utbud samtidigt som efterfrågan är på väg ned. I onsdags fick vi statistik på lagren av råolja i USA som åter igen tog ett kliv ned, se grafen ovan. Priset vände ned men nu är det på väg upp igen från en bottenformation i 60-minutersgrafen, se här!

Statistiken av oljelagren i USA får ofta förklara en rörelse i WTI-oljan. Men det är svårt att igentligen hitta något starkt starkt samband och direkt reaktion som har en tendens att återupprepas. Korrelationen är inte så hög dvs. vi har inte ett beteenden som har en tendens att återkomma, vi hittar inget mönster.

Men i samband med statistiken har vi gott om tekniska mönster som ger en tydligare bild när stöd och motstånd bryts.

Vid onsdagens webinarium (lyssna och se graf här) tog vi upp att naturgas var mest intressant just nu, inte olja, guld eller aktier. Dessa marknader var intressanta före det att alla andra blev intresserade. Nu är det ingen som verkar bry sig om naturgas som konsoliderar i en liten range, här applicerar vi våra regler för att trejda utbrott, läs mer här!

Ytterligare en marknad som är intressant just nu är kött som trendar ned från rekordhöga nivåer. Lean hogs har redan kommit ned från höga höjder men live cattle och feeder cattle har en lång väg ned till historiskt normala priser. Vi har såldt både live cattle och feeder cattle blankt.

Se en långtidsgraf över feeder cattle här!

Se en långtidsgraf över live cattle här!

Se en långtidsgraf över lean hogs här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons