VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-08-26
photo


Spekulanter återköper guld
Marknaden just nu – Metaller faller med Kina och i guldet har vi haft en säljsättupp även då större spekulanter köper.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ggggggggggg34.jpg

Spekulanternas position i metaller

Marknaden
Koppar, palladium och platina men även silver följer med övriga marknader ned. Kina är stora köpare av metaller, en minskad efterfrågan innebär ofta ett lägre pris om det inte möts med lägre produktion. Trenden är dock att råvaruproducenter tävlar med varandra om att få det bästa priset före det att köparna sänker sitt budpris.

Fallande råvarupriser är inget nytt då det vi ser nu i dag bara är en ny våg ned på redan befintliga trender. Det har gått utför i många år för de flesta råvaror. Fonder som bara köper har svårt att överleva, det krävs att man blankar för att bli en börstjänare i denna marknad.

Men även när aktiemarknaden faller krävs det att man trycker på säljknappen och säljer något man inte äget om man vill visa resultat i en bear-marknad.

Just nu ligger hedgefonder i en relativt stor net kort position i koppar, de har alltså blankat för att tjäna pengar på ett lägre pris.

Tidigare låg de kort även i guld och silver men den positionen är återköpt, se graf ovan.

Större spekulanters position i guld och silver är neutral efter de senaste köpen, de är varken positiva eller negativa, vilket kan skapa en trend. För vad det säger oss är att många står vid sidan av redo att hoppa på nästa tåg. När de sedan skall in kan nya köp eller sälj skapa en hållbar trend. Vad som blir utlösare till att de tar position, får vi dock reda på först efteråt. Det går inte att lista ut i förväg.

Vår senaste rekommendation i guldet var en blankning på rekylen upp, vilket vi skrev om i WM Update i helgen, läs mer här!

Guldet går bra att trejda med AvaTrade (som vi själva handlar med).

AvaTrade + Hallenborg Daytrading Combo
AvaTrade är Börstjänarens rekommendation för den som vill ha det lilla extra när man öppnar en depå. Insättningen ökas generöst på med olika typer av bonusavtal. AvaTrades styrka ligger i en vass och snabb plattform samt företagets expertis inom FOREX.

Just nu erhåller nya kunder till AvaTrade Hallenborg Daytrading Combo helt gratis, normal pris är 2999 kr, läs mer om produkten här!

Ansök om konto hos Ava Trade här!

När kontot är öppnat och du gjort två affärer går det bra att kontakta oss för att kostnadsfritt ta del av Hallenborg Daytrading Combo.

Kontakta gärna Natalie Lourie på AvaTrade (N.Lourie@avatrade.com) om du har några frågor, det går bra att skriva på svenska (eller ringa) då de har svensk support!

(Erbjudandet gäller också nya kunder till AvaTrade som registrerat sig via en länk på Börstjänaren under sommaren)

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons