VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2016-02-12
photo


Den mest intressanta råvaran just nu
Marknaden just nu – I dagens marknadsuppdatering presenterar vi den mest intressanta råvaran just nu och det är inte längre socker.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ttttttttt2w3erd.png

Lager av nickel

Marknaden
Lagren av världens råvaror ökar i takt med sjunkande priser. Ovan ser vi en graf över nikel med rekordhöga lager, vilket även gäller i oljan. Det vi ser är en vanlig cykel i råvaror som måste få ha sin fria gång.

Det är dessa cykler, vågor, som gör trendtrejdning så intressant i råvaror. Det går upp och sedan ned, vilket det alltid gjort. Det är inget fel, priset måste pendla fritt upp och ned för att hitta en balans mellan utbud och efterfrågan. Ett högt pris signalerar till producenterna att producera mer och ett lågt att det finns ett överflöd.

Trendföljande modeller försöker då dra nytta av både stigande och fallande priser.

Att bara köpa innebär att man missar hälften av alla möjligheter.

Det är dock inte så enkelt som att köpa råvaror på lång sikt när det är billigt (som i dag), för vi vet aldrig när det vänder upp eller varifrån. Som köpare betalar man för alla möjliga kostnader som gör det dyrt att stoppa positionerna längst in i byrålådan och vänta, det är inte som aktier.

Därför är det så viktigt att tajma med det tekniska; gå lång först när andra gör det och priset börjar stiga.

I guld och silver har vi nu stigande priser, där bör man ligga lång.

Men i bomull, socker, kaffe, vete och majs är det säljarna som styr, där ligger vi därför kort, blankade med trenden.

Den mest intressanta råvaran just nu är inte längre socker, som var det för någon vecka sedan vid utbrottet ned, utan sojabönor.

I sojabönor händer absolut ingenting och priset har inte rört på sig sedan slutet av förra sommaren. Nästa utbrott kan vara början på en megatrend. Vi tog upp denna trejd i Trejdingklubben online, mer information här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons