VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2016-01-22
photo


Läge i guld, socker och koppar
Marknaden just nu – I koppar och guld har vi kortsiktiga sättupper för trejdning och socker kan blankad på lång sikt, 4-6 månader.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/oooooo34er.png

Spekulanternas position i koppar

Marknaden
Vår senaste Henry Boy var en trejd i koppar, läs mer här!

Sättuppen är intressant för att priset på koppar noteras på låga nivåer i ett översålt läge. Efter en liten paus kan vi nu stå inför en lite kraftigare rekyl upp eller fortsatt nedgång i trendens riktning.

Reglerna för sättuppen är enkla: köp om kursen passerar insidesdagens högstanotering, sätt en nödutgång under lägsta samma stapel. Eller sälj blankt om insidesdagens lägstanotering passeras med en nödutgång över den dagens högsta.

Om nödutgången träffas gäller lappkast dvs. byt ut en såld mot en köpt eller en köpt mot en sålt, nödutgången för en lång position placeras sedan under det falska utbrottets lägstanotering eller över högstanoteringen vid en blankning.

I koppar blev det köp!

Målet i strategin beror på vilken typ av trejder man är. Det går bra att använda en fem dagar släpande nödutgång. I en stigande trend blir det femperioderslägsta som stopp och vid en negativ trend femperiodershögsta.

Det går också bra att använda tre gånger en snittregion på 20 dagar dvs ATR(20), som ett fast mål från entrénivån. Eller så jobbar man med den klassiska tekniska analysen och siktar på avgörande tekniska nivåer.

Grafen ovan visar att större spekulanter ligger tungt i korta positioner med den fallande dagstrenden. Det är för tidigt att spekulera på att de kan hamna på fel sida trenden då det i dag krävs väldigt mycket för att koppar skall vända om.

Stigande Open Interest innebär att fler blir involverade, intresset ökar för koppar.

Ytterligare en intressant Henry Boy att trejda är guldet som nu kan vara redo för en ny våg upp eller ned. Samma sak i silver, efter tveksamheter kan man räkna med att nästa rörelse blir kraftig, upp eller ned.

En annan marknad redo för ett kraftigt utbrott är socker som försöker bryta ned men har lite problem att attrahera säljare. Vi har dock haft vår sättupp att blanka på, en trejd som fortfarande går att ta, gå kort direkt på dagens nivå.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons