VECKA 16
Lördag
20
April
BT-annons
2016-07-19
photo


Hedgefonder på helt fel sida i villaolja!
Större aktörer har tagit position på att villaoljan skall stiga men priset bryter ned mot lägre lägsta, nu kan det komma att bära utför med fart.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/p10.png

Spekulanternas position i villaolja

Marknaden
Grafen ovan visar att hedgefonder och större spekulanter ligger på en relativt stor netto lång position i villaolja. Samtidigt har antalet öppna kontrakt (OI) vänt ned.

Större aktörer tror på uppgång men intresset för villaolja är mycket svagt. Vi har alltså en divergens mellan spekulanternas position och antalet öppna kontrakt.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_4.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
En långtidsgraf över villaolja påminner om priset på råolja, korrelationen är hög men vi kan ändå trejda de två marknaderna separat.

Likt olja har priset på villaolja rekylerat mot den långsiktiga trenden den senaste tiden.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Rekylen upp i långtidsgrafen visade sig som en stigande trend i dagsgrafen, en rörelse vi kunde trejda med köpta positioner men nu har vi en toppformation och priset vänder ned.

Trendföljare bör vara ute ut köpta och inne i blankade. Samma sättupp såg vi i oljan, något vi skrev om i helgens VM Update, läs mer här!

Det vi har är ett utbrott ned mot en lägre lägsta och brott av den stigande trendlinjen. Först om vi får en ny högre topp har vi ett bättre tekniskt läge där köp kan bli intressant men nu är det 100 procent blankning som gäller.

Denna trejd är mycket intressant med tanke på att hedgefonder köpt för uppgång. De brukar inte vara sena att hoppa av en position som ligger på fel sida dagstrenden. Om det sker nu kan priset på villaolja kollapsa de närmsta dagarna. Perfekt läge för blankade positioner alltså, det kan inte bli bättre.

Råvarumarknaden bjuder om och om igen på lägen där de större aktörerna hamnar fel och de brukar resultera i enorm volatilitet och snabba svängningar.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_2.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på indikatorerna för BT-kanalen ser vi att 18 EMA skär ned under 55 EMA och bekräftar trendskiftet.

Villaolja är nere i säljzon men för att vi skall sälja nästa rekyl upp blankt, krävs först noteringar vid golvet i den fallande trendkanalen.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt!

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons