VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-08-13
photo


Yuan rör om, trejda sterling
FOREX trender – Dollarn har tappar mot många större valutor i samband med en devalvering av yuan. Just nu är det dock sterling som är hetast.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_145.png

GBP/USD dagsgraf

Valutamarknaden
Kinas devalvering av yuan rör om i valutamarknaden. Reaktionen bland de större valutaparen är att dollarn tappat men det efter en lite kraftigare rörelse upp så att i många fall är det bara en vanlig rekyl vi ser.

Svenska kronan är uppe och återtestar tidigare topp men har vänt ned, vilket innebär att kronan stärkts mot dollarn de senaste dagarna.

Kronan mot euron är dock svag då EUR/SEK skenat sedan i mitten av juni. Dagstrenden är nu starkt stigande och då går det bra att köpa euron och sälja kronan blankt på nästa rekyl (genom att trycka på den gröna köpknappen för EUR/SEK).

Också mot pundet är kronan svagare då GBP/SEK trendar upp med högre högsta och högre lägsta. Pundet är dock mer intressant att trejda mot dollarn eftersom vi har en tajt konsolidering, se grafen ovan.

GBP/USD är den mest intressanta valutatrejden just nu. Köp eller sälj blankt gäller när priset bryter ut ur den räjong där kursen pendlat sedan början av juni.

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons