VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2017-01-18
photo


Dustin rusar på rapport
Nästan alla som äger Dustin ligger med vinst.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Dustin
IT-grossisten Dustin är ett mycket intressant bolag, eftersom aktien kurs noteras nära en ny alla tiders högstanotering, vilket innebär att nästa alla investerare ligger med vinst.

Klicka här för en graf!

Bolaget redovisar ett resultat efter skatt på 68 miljoner kronor för det första kvartalet 2016/17 (77), resultatet per aktie uppgick till 0:89 kronor (1:01).

Och omsättningen uppgick till 2.284 miljoner kronor (2.124) och bruttomarginalen till 14,9 procent (14,8).

Den organiska tillväxten i fasta växelkurser var 4,4 procent (2,5) medan justerat ebita-resultat blev 116 miljoner kronor (105).

Rörelseresultatet blev 98 miljoner kronor (87). 

Aktien rusar mot högre, överköpta nivåer. Uppgången kommer dock inte som någon överraskning, redan före det att dessa siffror presenterades trendade priset upp, kanske som ett resultat av att mer välinformerade aktörer köpte.

Av rapporten framgår det att Dustin förväntar sig att den organiska tillväxten under innevarande räkenskapsår kommer att bli "något högre" än det föregående.

Dustins vd Georgi Ganev skriver följande:

"Tillväxten är framförallt driven av en fortsatt stark onlineförsäljning gentemot kundgruppen små och medelstora företag. Kvartalet har också präglats av en hög aktivitet inom kundgruppen stora företag och offentlig sektor, där nyförsäljning ersatt utgående avtal"

"Marginalökningen förklaras främst av en gynnsam produktmix och genom tidigare genomförda förvärv, med en större andel mer avancerade produkter och tjänster med högre marginal"

"Under kvartalet har ett antal större nytecknade avtal med en initialt lägre lönsamhet ersatt utgående avtal. Detta tillsammans med en viss förskjutning i kundmixen har påverkat marginalen något negativt"

Har man inte köpt är Dustin Group ett bolag att bevaka för att köpa om priset rör sig tillbaka ned mot golvet i den stigande trendkanalen.

Rekommendation
Behåll köpta på lång sikt, köp mer på eventuell svaghet.

 

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons