VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2016-08-05
photo


Köp Nokia efter kvartalsrapport
Nokias rapport var inte någon positiv överraskning men aktien går ändå bra att köpa.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I går presenterade Nokias kvartalsrapport som visade att nettoomsättning sjönk med 11 procent under det andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol, och var något lägre än väntat. Aktien sjönk också men stängde sedan stark nära dagshögsta.

Orsakerna till försäljningsnedgången beror på Ultra Broadband Networks och IP Networks and Applications. Samtliga geografiska regioner noterar nedgångar jämfört med i fjol. I Nokias stora marknader Europa och Nordamerika sjönk nettoförsäljningen med 12 procent i båda områden under andra kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol.

Rörelseresultatet för Nokia Networks uppgick till 312 miljoner euro vilket kan jämföras med 511 miljoner fjol. Nokia spår en viss förbättring för Networks-avdelningens försäljning och röreselmarginal under det tredje kvartalet. Enligt vd bedöms att de utmanande kortsiktiga marknadsvillkoren inte förbättras.

Den tekniska bilden är neutral och inget som vi direkt rusar in och köper men ligger man lång bör man behålla köpta ett tag till. I början av juli hade vi en sättupp för köp på en bottenformation efter ett trendlinjebrott. Nödutgången på det köpet ligger något under junilägsta och där har vi inte sett Nokia noteras ännu.

Gillar man Nokia kan man ta den här sättuppen i efterhand, om man söker entré med det tekniska. Köp kan då göras direkt till dagens nivå med en nödutgång under den röda linjen i grafen ovan. Målet är 5,75 € i första hand sedan finns det potential att nå förra årets topp vid 8 €.

Köp: 4,90 €
Nödutgång: 4,40 €
Mål 1: 5,75 €
Mål 2: 8 €

Rekommendation
Den som söker entré i Noka med hjälp av det tekniska kan köpa direkt på dagens nivå.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons