VECKA 17
Onsdag
24
April
BT-annons
2016-05-14
photo


HP förklarar BT Utbrott
HP Fallesen rapporterar från Trejdingklubben Online som handlade om strategin BT Utbrott.

Utbrottshandel med BT Utbrott strategin
Kvällens VIP klubb handlade om Börstjänarens strategi BT Utbrott och hur den är uppbyggd.

Henrik gick på ett noggrant men ändå lättförståligt sätt igenom strategin. Men innan han startade med det så hade vi den sedvanliga snabbgenomgången av marknaden. Det visade sig vara stora rörelser idag. Tyvärr så hade dessa redan inträffat och vi kunde konstatera att vi var för sent ute. Men Henrik kunde visa i efterhand i graferna var vi skulle ha lagt våra ordrar.

Således genererade genomgången inte i några utlagda ordrar och Henrik gick över till att förklara BT Utbrott och hur den är uppbygd.

Strategin är ganska jobbig mentalt. Den har bara en träffsäkerhet på ca 20-30%. De flesta affärerna är förlustaffärer men hålls till relativt små förluster.

När vi kommer in i ett riktigt utbrott så ger dessa affärer en bra vinst genom en typ av "pyramidering" av våra positioner. Det är således några få riktigt bra affärer som står för hela vinsten och hävstången i derivatet används bara om risken är låg dvs. positionen ligger med vinst.

En modell med låg träffsäkerhet kan upplevas jobbig och det kan verkligen fresta på vårt tålamod att gång efter annan göra förlustaffärer. Men som Henrik många gånger påpekat, det gäller att ha tilltro till sin strategi och fast och envetet hålla sig till den utan att börja "mixtra" med den.

Och denna tilltro kan man bara tillägna sig genom att göra hemläxan, hårt arbete. Det går inte att köpa en strategi av någon annan brukar vi bli påminda om.

Missa inte nästa kostnadsfria VIP-klubb, varje tisdagkväll, anmäl dig här!

BT Utbrott handlas med fördel i en 5 minuters graf för de som vill ha lite "action" men går bra att handla i andra tidsgrafer också. Det är i en högre tidssakala som Henrik förvaltar kapital efter denna modell.

Grundförutsättningen är att vi lägger ut våra ordrar då kursen passerar tidigare topp eller botten.

Då kursen bryter ned ökat man till positionen om nedgången fortsätter men stänger snabbt förlusten om signalen är falsk.

På motsvarande sätt köper man flera delar bara om en uppgång fortsätter.

För att ta ut entrénivåer använder Henrik ATR dvs. snittregioner så att strategien anpassas efter volatiliteten.

Får vi ett riktigt utbrott så kommer vi ganska snabbt in i marknaden med en stor position och som sedan "får löpa" men en släpande stopp.

Denna strategi fungerar således mycket bra vid ett äkta och kraftigt utbrott men inte alls bra vid konsolidering  med många falska utbrott. Henrik konstaterade också att strategin inte lämpar sig så bra på aktier och index medan valutor och råvaror fungerar bättre. Vi ska heller inte trejda den i marknader som korrelerar med varandra.

Henrik visade som vanligt ett antal grafer som exempel på strategin och var/när vi skulle ha kommit in och ur trejden.

Avslutningsvis gick Henrik tillbaka till vår tidigare skannade marknader bara för att konstatera att inget nämnvärt hänt och därmed avslutades kvällens lektion.

Vi hörs nästa tisdag igen. Trevlig vecka till dess.
HP P Fallesen

Missa inte nästa kostnadsfria VIP-klubb, varje tisdagkväll, anmäl dig här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons