VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2016-08-09
photo


Varning: Sobis vd storsäljer
Vd för Swedish Orphan Biovitrum har halverat sitt innehav.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_4.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
I går efter stängning fick vi via ett pressmeddelande från Swedish Orphan Biovitrum veta att vd Geoffrey McDonough har sålt 300.000 av sina aktier i bolaget. Det är intressant eftersom det innebär nästan en halvering av innehavet. Aktien har på några år klättrat från 15 kr till över 140 kr. Om vd springer mot exit kanske andra investerare borde göra samma sak.

Enligt pressmeddelandet var försäljningen gjord "av privata finansiella skäl". Men det spelar inte någon roll, det ändrar ingenting. Efter försäljningen uppgår Geoffrey McDonoughs innehav i Sobi till totalt 347.948 aktier.

Det är nu de tekniska nivåerna blir viktiga för investerare. Möjligheten finns att allt är frid och fröjd, att försäljningen inte är något att oroa sig för. I sådant fall kommer vi att ha en positiv teknisk bild. Men om det är något som inte riktigt står rätt till är det troligt att fler än vd som kommer att sälja, vilket skapar lägre lägsta.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Dagsgrafen är neutral, varken köpare eller säljare har övertaget då kursen är fast inom en konsolidering.

Den gröna och röda linjen i grafen ovan visar de viktiga tekniska nivåerna. Noteringar över den gröna vid 115 kr och allt är grönt för nya köp och behåll köpta.

Noteringar under 97 kr skulle dock kunna utlösa en serie med stopp order och kraftigt fall. Under tidigare bottnar är det fritt från stöd.

En nödutgången på en köpt positin bör ligga vid 95 kr. Där är det istället blankning som är aktuellt.

Rekommendation
Behåll köpta ett tag till, först om priset går under 95 kr bör man följa vd:s spår och göra exit.

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons