VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2016-08-10
photo


Lundin Gold, nyemission på toppiga nivåer
Lundin Gold har under en längre tid bildat en möjlig toppformation.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I går bekräftade gruvprospekteringsbolaget Lundin Gold att den tidigare aviserade nyemissionen om totalt 94,9 miljoner kanadadollar, cirka 615 miljoner kronor, har genomförts. Man har tidigare meddelat att den första tranchen om 10 miljoner aktier placerats, samt att den andra om 5 miljoner aktier plus en övertilldelningsoption också har utnyttjas fullt ut.

Den tekniska bilden ser farlig ut!

Sedan början av april har kursen rört sig sidledes inom en handelsregion där 34 kr utgjort stöd och 41 kr motstånd. Om stödet bryts ligger nästa först under 30 kr. Tar köparna priset till en högre topp går det bra att köpa, då är allt frid och fröjd.

Det som är farligt är om tidigare botten passeras. Då gäller exit på köpta och blankning.

Är man intresserad av guld, eller vill köpa en hedge mot kristider, bör man köpa råvaran direkt. En investering i Lundin Gold har hög korrelation med guldpriset men det är en placering på bolagets lednings förmåga att dra nytta av ett eventuellt stigande guldpris.

Trillar priset ned under 34 kr bör man vara mycket försiktig med Lundin Gold.

Rekommendation
Avvakta i dag men köp ett eventuellt utbrott upp över 41 kr och sälj om stödet vid 34 kr bryts, eftersom det skulle visa på ökat intresse för att sälja efter fyra månaders konsolidering.

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons