VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2016-08-23
photo


Africa Oil borrar igen
Africa Oil är en riktigt trevlig krydda till en portfölj.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_4.png

Månadsgraf 

Africa Oil
Enligt en notis förra veckan kan Africa Oil börja borra igen; bolagets brittiska partner Tullow Oil planerar att återuppta sitt borrningsprogram i början av november.

"Det lutar åt första november. Även om det skulle kunna bli tidigare, så är november troligast" enligt vd Keith Hill.

Aktiekursen stack i väg upp på nyheten men i långtidsgrafen ovan kan vi se att aktien har långt kvar till tidigare toppnivåer. Det betyder tunga och starka motstånd ovanför. Aktien är dock en liten krydda, för i veckografen har vi en trevlig sättupp man kan ta position på.

Köp gäller över 14,50 kr med en nödutgång på 11 kr. Målet är till att börja med 20 kr, eftersom det är först där nästa motstånd ligger, men sedan är det fritt mot 40 kr.

Klicka här för en graf!

Förra veckan meddelade Keith Hill också att två kenyanska brunnar beräknas borras i år och ytterligare två är bestämda i början av nästa år. Beroende på utfallskulle det kunna bli aktuellt med minst ytterligare fyra stycken i början av nästa år.

Hill har stora förhoppningar kring det nya borrningsprogrammet och beskriver det som ett lågriskprogram, frågan är inte om bolagen kommer att hitta olja, utan hur mycket. Detta kan man ta position på genom att tajma med det tekniska, för om det blir mycket olja kommer bolaget med all säkerhet att inleda en positiv trend som går bra att köpa in i, antingen på utbrott (se ovan) eller rekyl.

"Det skulle kunna revolutionera synen på Lokichar-bassängen. Vi kommer att hitta olja, frågan är hur mycket - men jag är ganska optimistisk om att vi hittar mycket olja. Vi skulle kunna hitta lika mycket olja på ett år som vi hittat hittills" - Keith Hill

I den södra delen av bassängen har bolaget redan bokfört 766 miljoner fat i form av 2C-resurser tidigare i år och snart blir det borrningar även i den norra delen av bassängen.

På förvärvsfronten kan man förvänta sig att intressebolaget Africa Energy (som Africa Oil kontrollerar till betydande del) kommer att slå till på något förvärv senare i år, enligt Hill.

"Vi försöker att göra Africa Energy till ett Africa Oil 2 med inslag av Lundin Petroleum och kanske köpa någon producerande tillgång nu när vi har fått in Lundin Petroleums tidigare VD Ashley Heppenstall i Africa Energy. Ett köp eller två kanske man kan vänta sig i år" - Keith Hill

Vi är inte så intresserade av att applicera våra tekniska kortsiktiga modeller i bolaget men det är helt klart en intressant investering på lång sikt om kursen bara kan klättra upp mot tidigare toppar.

Det är i dag vi har en konsolidering som pågått under en längre tid och möjligheten att köpa mycket billigt men man bör invänta noteringar över 14,50 kr före entré och nödutgången bör ligga 3,50 kr under, på 11 kr, först där skulle ett eventuellt utbrott upp bekräftas som falskt.

Klicka här för Africa Oils resultat andra kvartalet 2016!

Rekommendation
Africa Oil är en intressant krydda i en långsiktig portfölj.

Köp som en investering på lång sikt, 6-18 månader, kan göras om kursen stiger till 14,50 kr med en nödutgång på 11 kr.

Följ Africa Oil via grafer i BT Charts!

Köp (stopp): 14,50 kr
Nödutgång: 11 kr
Mål 1: 20 kr
Mål 2: 40 kr

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons