VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-09-01
photo


Tobii or not Tobii, det är frågan?
Och svaret är att Tobii – trots gårdagens uppgång på 8.75 % – kan köpas direkt på dagens nivå, för att sedan helst glömmas bort i byrålådan.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I går steg  ögonsensorbolaget Tobii med 8,75 procent och tog sig därmed upp över tidigare toppar och noteras nu i ett område fritt från närliggande motstånd.

Aktien befinner sig vid rekordhöga noteringar, där de flesta investerare är ligger med vinst och därmed bör vara nöjda och glada. Sedan sommaren 2015 har priset mer än dubblats – detta är en aktie att äga på lång sikt och lägga längst in i byrålådan.

Gårdagens kraftiga uppgång var relaterad till att bolagets vd Henrik Eskilsson bedömer att man under det tredje kvartalet kan börja få intäkter från den taiwanesiska hårdvarutillverkaren Acer.

På måndagen presenterade Tobii ordern från Acer och under onsdagen presenterade Acer fyra produkter som har Tobiis eyetracking-teknologi integrerad. Produkternas försäljningsstart är planerad till fjärde kvartalet i år och första kvartalet nästa år.

Tobii uppgav tidigare att leveranserna till Acer kommer att ske under en tolvmånadersperiod med början under det tredje kvartalet i år.

"Vi får intäkter vid leverans" - Henrik Eskilsson

En av Acers fyra produkter med Tobiis eyetracking-teknologi är en bärbar speldator, de övriga tre är datorskärmar.

"Det är ju många spelare som använder en dator med stationär skärm, som har en högre prestanda än en bärbar dator. Det finns tydliga fördelar med att få ögonsensorn inbyggd i skärmen" - Henrik Eskilsson

I går presentwrade Tobii också ett samarbete med Alienware, Dells varumärke för specialiserade speldatorer.

Henrik Eskilsson kan dock inte kommentera Alienware-samarbetet ytterligare innan Dell-bolagets lanseringsevent fredag 2 september.

"Vi kan inte föregå våra partners information" - Henrik Eskilsson

Tobii har därmed på bara några dagar presenterat två ytterligare datortillverkare, som tar in bolagets eyetracking- teknologi, utöver det första avtalet med MSI, som tecknades i fjol.

Även om priset steg med nästan 9 procent i går, är det inte för sent att köpa aktien. Tajmingen är istället perfekt för köp direkt på dagens nivå, nu när vi haft utbrottet. Den naturliga nödutgången ligger på 55 kr, vilket ger en risk per aktie på 16,50 kr men målet är ytterligare en dubbling av priset, alltså 70 kr.

Tobii skulle kunna bli nästa Fingerprint Cards!

Klicka här för en veckograf som visar bolagets utveckling sedan förra sommaren.

"Det här är tydliga och viktiga steg, men generellt så pratar vi fortfarande om produkter som tydligt ligger i premiumsegmentet. Vi befinner oss fortfarande i en tidig fas och vi bedömer att det kommer att krävas ytterligare kalendertid för att gradvis utveckla marknaden" - Henrik Eskilsson

"Det måste fortsätta att komma in fler speltitlar med stöd för eyetracking så att det finns ett värde för datortillverkarna att ta in tekniken." - Henrik Eskilsson

För närvarande finns över 40 spel med stöd för eyetracking, Tobii räknar med att det kommer att finnas över 100 titlar med eyetracking tillgängliga vid slutet av 2017.

Läs mer här om BT Multi portföljen med 70 procent träffsäkerhet sedan 2007!

Rekommendation
Köp direkt på dagens nivå på lång sikt, 6-24 månader. Lägg positionen långt in i byrålådan med en nödutgång på 55 kr dvs. faller kursen ned till 55 kr säljer man och tar förlusten.

Går det bra gör man bäst i att inte titta för mycket på bolagets kortsiktiga svängningar och därmed kan det vara idé att lägga den längst in i byrålådan som en långsiktig investering.

Följ oss på Youtube!

Följ oss Twitter!

Följ oss på Facebook!

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons