VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-09-02
photo


Anders Ström dumpar Unibet
Det ser inte så ljust ut för Unibet som rör sig ned mot lägre lägsta i ett stödlöst område.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys. Följ utvecklingen i Unibet varje dag i BT Charts

Blankning i Unibet
Unibet återtestar nu tidigare botten i den fallande trenden. Här nere kan vi få ett avgörande, stiger kursen upp över tidigare rekyltopp från juli, är det positivt. Vid en högre topp gäller köp.

Får vi en lägre lägsta bekräftas dagstrenden åter som negativ. Stöden inunder är få och svaga, då en lägre botten skulle innebära en ny årslägsta vid noteringar från början av 2015.

Trendföljare kunde sälja Unibet blankt antingen på utbrottet ned eller efterföljande rekyl, när tidigare stöd återtestades som motstånd, se pilarna i grafen ovan.

Potentialen för en blankning i Unibet var så stor att vi tog position till BT Multiportföljen, en affär som fortfarande är öppen men numera fri från risk, då den gått åt rätt håll, så att vi kunnat flytta ned vår nödutgång till break even.

Läs mer om BT Multi Portföljen med 70 procent träffsäkerhet här!

I går blev det klart att en post som motsvarar 3 procent av aktiekapitalet, 6,9 miljoner aktier, böt ägare. Det kom inte som någon nyhet dock; det var känt sedan tidigare att en institutionell ägare ville göra exit.

Att en större ägare vill göra exit kan ses som negativt, men samtidigt var det ju också någon som trodde på bolager och köpte!

Vem som får rätt återstår att se, följer man trenden bör man dock avvakta med nya köp.

Något som kan anses vara negativt är att enligt ett pressmeddelande igår har Unibets ordförande Anders Ström sålt 1 493 800 aktier i bolaget via Verlanda Investment Ltd. Kvar i bolaget finns 10 266 200 aktier i Unibet, vilket är ca: 4,5 procent av bolagets utstående aktier och rösträtter.

Försäljningen tillsammans med en fallande trend, kan innebära att något inte står rätt till och att priset skall ned ännu mer.

Rekommendation
Behåll blankade.

Att ta position
Blankning av Unibet eller andra aktier kan enkelt göras med en CFD via Börstjänarens sponsor AvaTrade.

Kontakta oss
Har du frågor om trejding eller Börstjänaren, förslag på en marknad att  analysera, kontakta oss gärna via Facebook!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons