VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2016-09-15
photo


Ryanair tror på längre biljettpriser
Ryanair trendar upp samtidigt som vd pratar om risker, aktien kan köpas på tillfällig svaghet.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Grafen ovan visar en stigande treknisk trend i Ryanair där priset uppvisar tillfällig svaghet i en rekyl ned. För trendföljare innebär det köpläge med en naturlig nödutgång något under tidigare botten.

Avståndet till nödutgången är förhållandevis stort från dagens nivå, varför det är svårt att få till en bra risk/reward-kvot men faller kursen lite till förbättras denna. Ett köp kan tajmas vid den stigande trendlinjen sedan går det bra att öka lite till om dippen fortsätter ned mot $70.

Rekylen ned kommer i samband med att Ryanair spår lägre biljettpriser; de tror att de sjunker med 10-12 procent under de kommande sex månaderna fram till och med mars 2017, enligt vd Michael O'Leary vid flygbolagets årsstämma i Dublin.

O'Leary sade att bolagets utveckling är i linje med prognoser men att det finns risker på nedsidan under andra halvåret.

På den positiva sidan tog O'Leary fram att förbokningar har ökat kraftigt.

Ryanairs vd har varit skarpt kritisk mot brexit från början och budskapet är att bolaget kommer att styra tillväxten från Storbritannien. Nu planerar företaget att öka kapaciteten i Storbritannien med 5-6 procent, jämfört med tidigare planerad 10 procent.

Att priset stiger i en positiv trend ger oss stöd att fokusera på det positiva och köpa svaghet.

Rekommendation
Köp rekylen ned.

Entré kan delas upp i flera olika delar som intas ju mer priset faller men med en nödutgång något under julibottnen.

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons