VECKA 16
Torsdag
18
April
BT-annons
2016-09-16
photo


Fingerprint: snabb utveckling i Asien men priset står stilla
Fingerprints aktiekurs har nu rört sig sidledes i ett år.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Fingerprint Cards har nu rört sig sidledes utan långsiktig trend i snart ett år.

Stöd har vi något under 80 kr och motstånd vid 120 kr.

Aktien lockar inte direkt till handel i dagsgrafen, men en notering över 120 kr vore positivt!

Istället kan man zooma in i en 60-minutersgraf och där följa trenden, dvs. toppar och bottnar. Man får då en mycket tajtare nödutgång räknat i kronor.

För någon dag sedan sade Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson att det händer mycket inom marknaden för smarta kort och det är i Asien utvecklingen går snabbast fram.

"Vi arbetar med flera Tier-1 och Tier-2 spelare i branschen. Det rör på sig och de är mer framåt i Asien inom smarta kort, det händer mycket i Kina" - Christian Fredrikson

Fredrikson påpekar att utvecklingen fortfarande är i en tidig fas med många projekt och tester på gång beträffande olika tillämpningar av smarta kort avseende access- och betalningskort. Det handlar också om olika lösningar för olika delar av världen.

Utvecklingen i Fingerprint Cards projekt inom smarta kort går enligt plan och inga större problem har stötts på.

"Det går enligt plan och jag är inte orolig för att vi inte kommer att kunna lösa allt tekniskt framför oss. Svårigheterna handlar mer om de olika aktörerna och vilka affärsmodeller som ska gälla. Samtidigt är det en fråga om hur snabbt man kan ändra ett beteende, människor är vana vid pinkoder. Det kommer att ta tid, men det är självklart otroligt intressant" - Christian Fredrikson

Inom den närmaste framtiden väntas också Fingerprints sensor "under glas" (FPC 1268) kunna lanseras i en modell men Fredrikson vill inte ge någon närmare tidpunkt.

"När en aktuell lansering kan ske är upp till slutkunden - mobiltelefonleverantören. Under glas är absolut en produkt som vi kommer att vara med inom. Det här året blir det inga stora volymer men 2017 kommer det att synas i volymerna" - Christian Fredrikson

Rekommendation
Köp på lång sikt över 120 kr.

Aktien är dock inte så intressant för kortsiktig handel, om det inte görs från en intradaygraf där vi har fina trender upp och ned t ex. 60-minutersgrafen.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons