VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-09-23
photo


Ny vd och styrelse imponerar inte i Eniro
Finansmannen Staffan Persson har sålt Eniro och priset fortsätter att rasa.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf över Eniro

Eniro
Det ser inte så trevligt ut för Eniro, som under många år haft en tendens att trenda nedåt.

Finansmannen Staffan Persson har nu sålt alla sina aktier i Eniro, som mest ägde han drygt 11 procent. Före sommaren flaggade han för att han via bolag gått under en ägarandel på 5 procent.

"Jag har aldrig varit aktieägare i ett bolag där så många medarbetare haft så litet intresse i att bolaget går bra. Min känsla är att Eniro var ett oskönt magplask ungefär som att bli uppskörtad på Kiviks marknad" – Staffan Persson

Sitter man på aktier i Eniro bör man ta rygg på Staffan. Dagens pris på 43 öre ser ut att vara dyrt och ett bra pris. Det är alltså inte läge att bottenfiska.

Bolagets nya vd Örjan Frid börjar med att göra en översyn av ägarskaptet av några delar av koncernen.

"Vi tittar på hela balansräkningen och på vad som är kärnverksamhet och inte kärnverksamhet. Vad det leder till får vi se" – Örjan Frid

Den röstbaserade nummerupplysningen och företagsinformationstjänsten Proff är delar av Eniro som inte tillhör kärnverksamheten och som därmed kan betraktas vara till salu.

Frid betraktar Gula sidorna-verksamheten som Eniros kärna, det vill säga den verksamhet som är insorterad under eniro.se, eniro.no samt eniro.dk.

Voice, det vill säga den röstbaserade nummerupplysningen, är en helt annan verksamhet än att sälja annonser på Gula sidorna och kan vara till salu.

Nummerupplysningsdelen Voice omsatte 189 miljoner kronor under det första halvåret i år. Det är en minskning med 21 procent från 2015 och en knapp femtedel av koncernens omsättning.

Lönsamheten på rörelsenivå var något högre än övriga Eniros, dess ebitda-resultat landade på 59 miljoner kronor, ner från 91 miljoner under jämförelseperioden i fjol, och en dryg femtedel av koncernens rörelseresultat.

En ny ledning och styrelse ger förhoppning men sett till kursutvecklingen verkar det inte vara några tunga välinformerade aktörer som vågar sig in.

Först när priset vänder upp och inleder en uppgång efter en bottenformation kan ett köp motiveras på tekniska grunder.

I samband med rapporten för det andra kvartalet nämnde Eniro att bolaget behöver vidta ytterligare åtgärder för att kunna leva upp till villkoren i sitt låneavtal under första kvartalet 2017. Företaget hade vid halvårsskiftet en räntebärande nettoskuld, exklusive konvertibler, om 1.210 miljoner kronor.

Klicka här för en långtidsgraf över Eniro!

Rekommendation
Avvakta, exit på köpta och köp inte nya!

Eniro är ett bra exempel på att det som är billigt har en tendens att bli billigare och att det brukar finnas en bra anledning till fallande priser.

Läs mer här om BT Multi portföljen!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons