VECKA 17
Onsdag
24
April
BT-annons
2017-10-04
photo


Rally i Eniro +60%
Eniro rusar efter att man undvikit en konkurs.

Eniro

Eniro
I går skrev vi om sök- och annonsbolaget Eniro som rasade till en ny botten efter en dipp med över 20 procent. Vi varnade så klart för köp då bottenfiske i aktier som faller fritt innebär väldigt hög risk att ha fel.

I dagens inledande handel var Eniro upp med 60 procent.

Kursen stiger i samband med ett besked om att bolaget räddas från konkurs.

Enligt ett pressmeddelande kommer man att fullfölja rekapitaliseringsplanen och det så kallade utbyteserbjudandet trots att det tidigare villkoret om en anslutningsgrad på 95 procent inte har uppnåtts.

Dagens besked kommer efter att bolagets banker och en grupp investerare, "garantikonsortiet", har gett grönt ljust till erbjudandet om utbyte (från preferensaktier och konvertibler till stamaktier).

"Slutliga godkännanden av bankernas kreditkommittéer väntas ske senast torsdagen den 5 oktober 2017" enligt Eniro.

"Vi är mycket glada att rekapitaliseringsplanen vunnit gehör och kan fullföljas. Stora ansträngningar har gjorts av såväl Eniros banker som parterna i garantikonsortiet, för att rekonstruktionsplanen nu kan genomföras. Med garantikonsortiet på plats är den kommande kontantemissionen i sin helhet garanterad. Eniro kan nu fullt ut koncentrera sig på sin affär"– Björn Björnsson, styrelseordförande

Nästa steg är en kontantemission av stamaktier om cirka 275 miljoner kronor med teckningsrätt befintliga ägare av stamaktien.

Erbjudandet om att förvandla preferensaktier och konvertibler till stamaktier accepterades av motsvarande cirka 74 procent av preferensaktierna och cirka 89 procent av konvertiblerna.

Eniro har tidigare sagt att det inte kommer att ske någon utdelning för preferensaktierna framgent.

Att kursen steg med 60 procent är ingen garanti för fortsatt uppgång. Handeln med Eniros aktier är låg, vilket lätt skapar volatilitet.

Av den anledningen applicerar vi inte våra tekniska handelsmodeller i Eniro.

Vi är inte heller intresserade av att investera i ett bolag som varit farligt nära att gå i konkurs. Då är det trevligare att satsa pengarna på något nytt eller ett bolag som bevisligen gör något rätt där aktiekursen har en tendens att stiga i pris.

Rekommendation
Avvakta.

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons