VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-11-03
photo


Unibet överrsakar, köp nu!
I Unibet är det inte bara återköp av blankningar som gäller, utan även köp för att gå lång.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Unibet
Spelbolaget Unibets rapport för det tredje kvartalet innebar exit och vinsthemtagning för blankade trendföljande positioner, då resultatet genomgående var mycket bättre än väntat.

Bolaget kunde blankas på utbrottet ned i somras och därefter vid den efterföljande rekyl upp, se grafen med pilar ovan.

Längst till höger har vi en pil som markerar en högre topp efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten, vilket ger oss en signal för köp på Utbrott 1-2-3, ett klassiskt trendskifte.

Exakt hur vi trejdar trendskiften går vi igenom i kursen "Så fungerar Utbrottshandel 1-2-3", klicka här för att läsa mer!

Unibet kan köpas direkt på dagens nivå med den nya positiva trenden. Nödutgången kan placeras under tidigare bottnar, där det är lappkast som gäller, dvs. byt ut köpta positioner mot blankade.

Unibets spelöverskott summerades till 142 miljoner pund vilket är en bit över förväntningarna som låg på 137 miljoner pund.

Ebitda-resultatet blev 33,1 miljoner pund, förväntat var 29,2 miljoner, och rörelseresultatet om 27,1 miljoner pund slog snittprognosen, som låg på 23,5 miljoner.

Bolagets sportboksmarginal efter fria vad nådde 7,6 procent, vilket var något högre än den marginal på 7,4 procent som analytikerna hade räknat med.

Spelöverskottet från förvärven av iGame Group och Stan James Online, uppgick till 14,8 miljoner pund det tredje kvartalet. Ebitda från förvärven låg på 5,7 miljoner pund under kvartalet.

Hittills under det fjärde kvartalet har Unibets genomsnittliga dagliga spelöverskott i brittiska pund ökat med närmare 50 procent, jämfört med 2015. Tillväxten i fasta växelkurser var 20 procent.

Höga aktivitetsnivåer drivna av att Unibet lyckats behålla kunderna från fotbolls-EM som startade i andra kvartalet har lett till fortsatt ökade marknadsandelar.

Stark utveckling inom alla varumärken ledde till att spelöverskottet i brittiska pund ökade med 65 procent och med 42 procent i fasta växelkurser, varav 27 procent är organiskt.

Spelöverskottet från Unibets mobila utbud mer än fördubblades och stod för 64 procent av det totala överskottet under tredje kvartalet.

Av koncernens spelöverskott var 33 procent från lokalt reglerade marknader.

Rekommendation
Köp direkt på dagens nivå med en nödutgång på 73 kr, där gäller istället åter blankning.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons