VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2016-11-07
photo


Blankningar inför presidentvalet
Lägre lägstanoteringar har stoppat in oss i blankningar inför presidentvalet i USA.

Krönika från helgens VM Update, läs den före publicering på sajten, registrera dig för vårt kostnadsfria veckobrev här!

Veckan som kommer kan bjuda på volatilitet på världens marknader i samband med att USA väljer ny president. Eftersom varken Hillary Clinton eller Donald Trump haft en klar ledning i opinionsundersökningarna, kan marknaden bli överraskad, med hög volatilitet som följd.

Men möjligheten finns också att det blir en mycket lugn vecka, även om Trump vinner. Tyvärr kan man inte bestämt säga vad som kommer hända på börsen om respektive kandidat vinner. Men som tekniska trendföljare har vi börjat sälja de amerikanska börserna blankt, vilket vi redogör för i helgens VM Update.

Det handlar inte om att ha rätt eller fel, utan om att vara med på nästa trend och tjäna en slant. För oss som spekulanter är det så mycket viktigare att tjäna pengar än att ha rätt!

I praktiken innebär det att vi inte har några som helst problem att ändra positionen och vår tro om marknaden. Så länge vi har lägre lägsta är det mest troligt att vi får ännu lägre noteringar men den dagen priset stiger till en högre högsta, vet vi att vi rent statistiskt får en edge genom att fokusera på köp.

Just nu har vi lägre lägsta i S&P 500 och Dow Jones, där har vi tryckt på säljknappen redan före valet. Nasdaq 100 ligger bara några punkter från att utlösa en säljsignal där det gäller att göra exit på köpta positioner för att aggressivt byta ut dem mot blankade medelst lappkast.

Exakt hur vi gör detta går vi igenom i utbildningen ”Matiga minikurser” – fyra fristående lektioner i börsstrategi för nybörjare, som innehåller en en stor mängd matnyttig, för att inte säga oumbärlig, information, där fokus ligger på att förstå de olika handelsstrategierna som andvänds för olika handelsklimat.

Vi har alltså blankat de amerikanska indexen före valet men snart går även svenska OMXS30 och tyska DAX ned i säljzon, då går det bra att trycka på säljknappen även där, vilket man enkelt gör med en CFD eller termin.

Möjligheten finns att vi får en positiv reaktion på börsen i samband med valresultatet, det är då vi gör lappkast; snabbt stänger blankningarna, återköper för att hålla förlusterna små men också byter ut sålda positioner mot köpta. De avgörande nivåerna är tidigare toppar. Noteringar däröver och fokus läggs åter helt på köp. Men just nu förbereder vi oss alltså på det värsta, en våg ned.

Också i guldet har vi förberett oss på en våg till ned. Det tekniska läget är rekyl upp mot en fallande trend, vilket innebär blankning. Större aktörer och hedgefonder har dock ökat på sin nettolånga position de två senaste veckorna men vi vågar inte ta rygg på dem förrän vi ser en högre högsta.

I början av juli låg större aktörer nettolånga med 287 000 kontrakt, för några veckor sedan hade det sjunkit till 137 000 (i samband med rekylen ned), nu har de en lång position på 173 000.

Samma mönster ser vi i silver och koppar där större aktörer börjat köpa. Möjligen ett tecken på att de rörelser vi haft ned bara var en sväng ned för att stoppa ut svaga händer före en kraftigare uppgång. Stopparna inunder är nu utlösta och dessa marknader står inför ett avgörande; var rörelsen ned äkta eller inte.

När vi följer en trend ser vi alla rörelser som äkta tills det att vi har bevis på motsatsen, vilket kan vara en högre topp. I de amerikanska indexen och guldet, tror vi alltså på äkta utbrott ned så länge tidigare toppar inte passeras och det innebär att vi håller fast vid blankade positioner så länge vi inte är bevisade fel.

I onsdagens Trejdingklubben Online som ligger live på Youtube gick vi igenom dessa marknader och även OMXS30 som snart befinner sig i säljzon och kan blankas.

Klicka här för att ta del av Trejdinklubben Online!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
 
 
 
 
 
 
 
Annons