VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2016-11-09
photo


Vestas rasar på starka siffror
Att Vestas Wind System rasar på positiv statistik är ett negativt tecken.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Vestas Wind System
För någon månad sedan bröt Vestas Wind System ned mot en lägre lägsta, den kraftiga vågen ned kom dock först i går i samband med att Vestas presenterade siffrorna för det tredje kvartalet. Aktien dök även om siffrorna var bättre än väntat och man höjde helårsprognosen för 2016.

En aktie som slår förväntningarna och faller är ett tydligt varningstecken för köp, speciellt nu när trenden är negativ.

Långtidsgrafen visar att fallhöjden är hög, klicka här!

Det negativa i rapporten var att orderingången var lägre än väntat och kombinerat med kommentarer sänks förväntningarna för 2017.

"Vi kan konstatera att utländska aktörer säljer av aktier" - Ole Kjær Jensen, avdelningschef på Sydbank,

Ole Kjær Jensen menar att det kan råda en osäkerhet inför det amerikanska presidentvalet och att Donald Trump skulle kunna vilja satsa mindre på vindenergi.

"Men även att Vestas äter av sina order under innevarande år vartefter man allt annat lika kan förvänta sig att försäljningstillväxten kan avta under 2017"- Ole Kjær Jensen

Bolagets finanschef Marika Fredriksson antydde i en intervju att det andra kvartalets rörelsemarginal om 18 procent inom service var mer representativt för utvecklingen framöver. Nedgången till 14 procent i det tredje kvartalet berodde på tillbakaköpta serviceuppdrag.

Marika Fredriksson sade också att de gynnsamma utsikterna för USA-marknaden består oavsett vem som vinner presidentvalet. Donald Trump har dock uttalat sig negativt specifikt om vindkraft.

"Trump har varit tydlig med sin på förnybar energi, men han har varit lika tydlig om att han vill skydda amerikanska jobb - och vindkraftsindustrin sysselsätter en massa personer i USA" - Marika Fredriksson

Hon påpekade samtidigt att Vestas ser framför sig en viss inbromsning i aktivitetsnivån under 2017.

Så länge som den tekniska trenden är fallande i dagsgrafen är Vestas Wind System inte aktuellt för köp.

Men kan vi bara få en stigande trend med en högre högsta, är ett köp intressant.

Rekommendation
Avvakta en högre högsta före köp.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons