VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2016-11-15
photo


Säljarstyrt i AstraZeneca
AstraZeneca faller efter rapport.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

AstraZeneca
Läkemedelsbolaget Astra Zeneca trendar ned med lägre lägsta i en marknad styrd av säljare.

Bolaget levererade en vinst för det tredje kvartalet 2016 som verkade mycket bättre än väntat, dock visade det sig att resultatet innehöll en icke återkommande skatteffekt. Rensat för den var vinst per aktie för kärnverksamheten sämre än väntat och försäljningen hamnade under analytikernas förväntan.

Astra Zenecas vinst per aktie för kärnverksamheten blev $1.32 i det tredje kvartalet.

Intäkterna landade på 5.699 miljoner dollar, några procent under prognosen på 5.967 miljoner dollar.

Bolaget spår att intäkterna för 2016 kommer att sjunka med låga till medelhöga ensiffriga tal, för kärnverksamheten väntas också en minskning med låga till medelhöga ensiffrig procentuella tal jämfört med 2015, även det en upprepning.

Astra Zenecas försäljning av astmamedicinen Symbicort sålde för 697 miljoner dollar under kvartalet, mot förväntade 812 miljoner och blodproppshämmaren Brilinta sålde i sin tur för 208 miljoner, mot väntade 234 miljoner dollar.

Kolesterolsänkaren Crestors försäljning var 688 miljoner dollar, väntat var 682 miljoner dollar. I USA var försäljningen av Crestor 124 miljoner dollar och i Europa 219 miljoner, medan tillväxtmarknaderna i sin tur nådde 186 miljoner dollar i kvartalsförsäljning.

Försäljningen av magsårsmedicinen Nexium summerades till 516 miljoner dollar, mot förväntade 510 miljoner.

Astra Zenecas vd Pascal Soriot pekar på att bolaget står inför en intensiv period när det gäller nyhetsflöde de kommande tolv månaderna

"...där vi i synnerhet kommer få se potentialen för våra immuno-onkologi- och målstyrda läkemedel. Vårt fokus på vetenskapligt ledarskap gör att vi ligger väl i linje med våra mål när vi nu närmar oss en brytpunkt för en portfölj som har utformats för att omvandla företaget och patienters liv" - Pascal Soriot

Eftersom säljarna styr aktiens kurs som rör sig mot lägre lägsta, bör man inte köpa.

Klicka här för en långtidsgraf över AstraZeneca!

Rekommendation
Avvakta.

Eventuella rekyler upp kan blankas.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons