VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2017-02-14
photo


BrainCool kyler migrän
BrainCool satsar på nytt affärsområde men det är inte något som lockat köpare av aktien.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Veckograf med trendlinjeanalys

BrainCool
Medicinteknikföretaget BrainCool testar nu ett avgörande långsiktigt stöd, de röda linjer i grafen ovan.

Noteringar därunder och fritt fall är att vänta, då nästa tekniska nivå ligger först vid 6 kr.

För några veckor sedan kom ett pressmeddelande om att bolaget satsar i ett nytt affärsområde; medicinsk kylning för att motverka migrän. Projektet är en ytterligare följd av förvärvet av BeneChill och produkten RhinoChill.

En mindre klinisk studie publicerad 2015 visade mycket positiva resultat vid användning av RhinoChill mot migrän. Men det är inget som givit utslag i aktiens kurs som de senaste åren varit på väg ned.

- Den globala marknaden för att motverka och lindra migrän är mycket stor. Vi har funnit att RhinoChill kan vara ett effektivt hjälpmedel mot migrän, både som nischprodukt vid behandling på sjukhus och som produkt på den breda marknaden - Martin Waleij, vd för BrainCool.

- Att ta steget in på migränområdet ligger helt i linje med BrainCools strategi, där vi ser att vi kan nå stora patientgrupper och skapa tydliga synergier med våra övriga affärsområden. Huvudkonkurrensen utgörs idag av läkemedel, men flera av dessa produkter kan ha negativa biverkningar vilket talar för att vår metod kommer att vara konkurrenskraftig - Martin Waleij.

Men för att vi skall bli intresserade av bolaget och tajma ett köp efter tekniska grunder, krävs först lite intresse bland köparna, en högre högsta.

Rekommendation
Avvakta, exit på köpta om kursen passerar 9 kr.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons