VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2017-03-08
photo


Ökad omsättning räcker inte för EasyFill
EasyFill är på väg ned i en fallande trend med lågt intresse bland köparna.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/b2.png

Veckograf med trendlinjeanaly

EasyFill
EasyFill ökade omsättningen medan vinsten sjönk i det fjärde kvartalet 2016; nettoomsättningen steg till 8,6 miljoner kronor (8,3) och de totala rörelseintäkterna blev 9,7 miljoner kronor (7,4).

Rörelseresultatet blev 1,8 miljoner kronor (3,5) och resultatet efter finansnetto och nettoresultatet uppgick till 2,2 miljoner kronor (3,4).

Kassa och bank var på 12 miljoner kronor (0,6) per den 31 december, bolaget har under hösten genomför en nyemission på 23 miljoner kronor som övertecknades.

"EasyFill visar alltså återigen ett negativt resultat. Det är den bistra sanningen men att som EasyFill etablera en internationell koncern kostar och intäkterna släpar efter men vi är säkra på att de kommer att komma och bolagets ökade omsättning och antalet ökade intressenter pekar tydligt på det. Moderbolaget EasyFill tredubblade sin försäljning till nästan 10 miljoner kronor utan att någon riktigt stor volymorder kammades hem" -vd Håkan Sjölander

Aktien är dock på väg ned i en fallande trend och därmed har vi ett tecken på att välinformerade aktörer ännu inte anser priset som billigt.

Först om priset börjar trenda upp kan ett köp på kort eller lång sikt bli aktuellt.

Rekommendation
Avvakta, köpt först om priset börjar trenda upp.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, behöver du kanske hjälp med val av mäklare, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

Missa inte VIP-klubben!
Varje tisdag kör vi VIP-klubben, ett event speciellt för kunder till Börstjänarens sponsorer, läs mer här!

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons