VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-03-16
photo


Anoto, en besvikelse
Digitala läspennor har inte blivit någon succe.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/tt8.png

Långtidsgraf med trendlinjeanalys

Anoto
Det går inte så bra för Anoto, som tillverkar digitala läspennor, noterat på svenska Small Cap. Långtidsgrafen ovan visar att bolaget har många bevikna investerare som ett resultat av att man inte lyckats med sin verksamhet.

Efter så många år i fallande trend och kraftigt prisras, ser fallhöjden likväl ut att vara mycket hög från dagens nivå. Detta är inte någon trevlig krydda till en långsiktig portfölj.

Företaget redovisade för någon vecka sedan ett resultat efter skatt på -34 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (-40).

Nettoomsättningen uppgick till 68 miljoner kronor (55) och bruttomarginalen blev 34 procent (40).

Resultatet före av- och nedskrivningar blev -20 miljoner kronor (-39).

"Sedan den pågående omvandlingen inleddes under det andra kvartalet 2016 har vi konsoliderat flera kontor och sagt upp omkring 90 anställda och konsulter. Detta har bidragit till en minskning av overheadkostnaderna motsvarande uppskattningsvis 15 MSEK per kvartal i förhållande till genomsnittet för Q1-Q3" - vd Joonhee Won

"Utmaningarna kommer säkert att fortsätta under 2017, men vi förväntar oss att den omstrukturerade organisationen med tre affärsområden kommer att bidra positivt till verksamheten samtidigt som Anoto DNA (ADNA) tillför möjligheter för en kraftig tillväxt. Med sänkta kostnader motsvarande 106 miljoner kronor och denna spännande portfölj som stöd för tillväxt räknar Anoto med betydande förbättringar vad gäller företagets ekonomiska resultat under 2017" - vd Joonhee Won

Om nu företaget lyckas vända den negativa trenden kommer det visa sig med ett stigande pris på aktien. Vad vd säger i dag bör man alltså inte ta som en köpsignal.

Rekommendation
Avvakta, köp först när priset stiger, fallhöjden är hög!

Dagens pris kan upplevas som billigt om man jämför med tidigare noteringar, men på börsen har det som är billigt en tendens att bli billigare medan det dyra blir dyrare.

 

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons