VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2017-03-23
photo


Det ser ljust ut för Brighter
Brighter rekylerar mot en långsiktig trend, nu kan köp tajmas med det tekniska.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/tt36.png

Veckograf med trendlinjeanalys

Brighter
Brighter, ett bolag på First North som utvecklar lösningar för datadriven och mobil hälsovård, rekylerar mot en långsiktig trend.

Eftersom det handlar om ett bolag med liten handel på en av de mindre listorna, är kortsiktig handel inte intressant med våra tekniska modeller.

Den tekniska bilden kan dock användas för att tajma ett köp på andra grunder, kanske man gillar bolagets framtida utsikter, då kan ett köp göras direkt på dagens nivå eftersom det tekniska läget i veckografen är rekyl ned från en högre topp.

Den stigande trendlinjen testas just nu, ett brott av denna skulle dock vara normalt och inget att oroa sig för. Noteringar under förra årets botten är dock oroande, då är det dags att dra i stoppen och investera i något annat.

I rapporten som kom i slutet av februari fick vi veta att bolaget hade rörelseintäkter på drygt 23 miljoner kronor (15,7) helåret 2016, och ett resultat efter finansiella poster på -14,7 miljoner kronor (-11,5).

"Sammantaget är vi väldigt nöjda med hur 2016 utvecklade sig, men blickar nu framåt och har väldigt höga förväntningar på 2017 och de kommande åren" – från bolagets bokslutskommuniké.

Man bedömer att bolaget har goda chanser att växa snabbt när Actiste väl är CE-märkt och har lanserats.

Den initiala lanseringen räknar Brighter med att kunna genomföra i Sverige under andra halvåret 2017.

"Därefter kommer vi kontinuerligt skala upp i takt med att vi lanserar lösningen i fler länder och genomgår lokala registreringsprocesser. Generellt är vi mycket nöjda med hur utvecklingen har gått hittills inom alla områden och vi ser idag inga hinder i tidsplanen, som håller så länge inget annat kommuniceras" – från rapporten.

Utvecklingen sedan rapporten har varit negativ, men det har inte så stor betydelse då den tekniska bilden förblir positiv med högre högsta och högre lägsta.

Rekommendation
Köp på lång sikt.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, behöver du kanske hjälp med val av mäklare, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

Missa inte VIP-klubben!
Varje tisdag kör vi VIP-klubben, ett event speciellt för kunder till Börstjänarens sponsorer, läs mer här!

Våra sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!
Nya kunder erhåller alltid Börstjänarens Pluspaket, fri entré till VIP-klubben och utbildningar.

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons