VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-07-11
photo


Svaghet i aktiemarknaden, blanka DAX
Det tyska DAX-indexet är på väg att inleda en negativ trend.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img5/17-07-11_10-39-52_DAX30.gif

Tyska DAX-indexet graf från AvaTradeAct

DAX-indexet
De amerikanska börserna uppvisar teknisk svaghet, vilket också det tyska DAX-indexet gör. Det betyder att den stigande trenden är hotad och på väg att skifta mot fallande.

En trend har en tendens att fortsätta, varför en fallande trend i DAX vore negativt.

Grafen ovan visar en klassisk toppformation, en dubbeltopp där köparna misslyckats med att ta kursen till en högre topp. Istället har säljarna pressat priset till en lägre botten (när den röda linjen i grafen ovan passerades).

Dagstrenden är alltså på väg att skifta. Tekniska handlare har en sättupp att blanka på, trycka på säljknappen för att spekulera i fallande kurser.

Nödutgången ligger något över tidigare toppar, grön linje i grafen ovan. En nödutgång är en stop loss, där men helt enkelt stoppar förlusten och gör exit.

I en blankning görs exit genom att trycka på köpknappen, eftersom en kort position ju innebär en minussiffra på depån, man har sålt något man inte äger.

Att blanka är inte svårare än att köpa, vilket vi skrev en del om i förra veckans krönika, läs mer här!

Rekommendation
Tekniska handlare kan blanka DAX-indexet i dag, baserat på ett utbrott ned där trenden skfitar till fallande efter en klassisk toppformation.

Nödutgången ligger något över tidigare topp. Först om vi får en högre topp är vi intresserade av att gå lång och byta ut den sålda positionen mot en köpt.

Läs också vår senaste analys av OMXS30 som också är på väg ned i säljzon !

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons