VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2017-07-17
photo


Daimler riskerar ny utsläppsskandal
Daimlers aktiekurs har länge uppvisat svaghet, styrd av säljare, nu vet vi varför, då bolaget misstänks för utsläppsfusk.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/zxzz.png

Dagsgraf över Daimler, graf från AvaTradeAct

Daimler
Det är något som inte står rätt till med tyska Daimler, som uppvisat svaghet i en övrigt stark aktiemarknad. Medan aktieindexen fortsatt till högre toppar har Daimler noterat lägre bottnar och toppar i en negativ trend.

Aktien har varit styrd av säljare och nu börjar vi få svar på varför. Företaget misstänks för utsläppsfusk med över en miljon bilar som sålts i Europa och USA.

Man riskerar nu att hamna i en utsläppsskandal liknande Volkswagens år 2015. Volkswagen föll på kort tid från 250€ till 90€.

Det borde alltså finnas potential för en blankning i Daimler om denna skandal breder ut sig.

Enligt åklagaren handlar det om Mercedes-bilar och andra fordon mellan åren 2008-2016 med motorbeteckningen OM642 och OM651.

Detta är information som kommer från en razzia som genomfördes i maj mot Daimler (läs mer här). Det har alltså funnits gott om tid för välinformerade aktörer att sälja aktien före denna nyhet, något som kan förklara den negativa pristrenden.

Om misstankarna om fusk visar sig vara riktiga kan de motorer som det rör sig om förbjudas att användas i Europa.

Eftersom trenden är negativ och aktien styrd av säljare, är det blankning som gäller. Köp är inte att tänka på så länge bolaget inte uppvisar högre högsta.

Rekommendation
Sälj rekyler upp blankt, följ med trenden ned.

 

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons