VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-07-12
photo


Mutundersökningen nedlagd!
Förundersökningen om mutbrott läggs ned, Holmen rusar.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/cc.png

Holmen med trendlinjeanalys

Holmen
Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten är förundersökningen om mutbrott i samband med att förra finansministern Anders Borg och Handelsbankens förra vd Pär Boman deltagit i jakter bekostade av Holmen nedlagd.

Borg och Boman samt andra näringslivsföreträdare hade bjudits in av Fredrik Lundberg, i dennes egenskap av styrelseordförande i Holmen.

"Efter en sådan samlad bedömning av utredningen och kompletterande utredningsåtgärder har jag funnit att jag inte kan styrka brott. Jag ser inte heller några ytterligare utredningsåtgärder som skulle ha förutsättningar att kunna leda till ett annat beslut. Förundersökningen har därför lagts ner" – Chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption.

Holmens aktie har den senaste månaden tappat en del, men i dag åter tagit fart upp. Att köparna åter söker sig till Holmen har nog mer med marknadsklimatet att göra än pressmeddelandet från Åklagarmyndigheten. Trenden är stigande och just i dag stiger det mesta, endast ett fåtal bolag på Large Cap är röda.

Det tekniska läget i Homlen är försök till återtest av tidigare topp i en positiv trend.

Rekommendation
Behåll köpta.

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons