VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2017-07-17
photo


Normalt att Atlas tappar 50%, blanka!
Atlas Copco rasar efter en dyster rapport, säljarna har stöd både från TA och FA.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/x.png

Atlas Copco trendlinjeanalys

Atlas Copco
I går rasade Atlas Copco efter att ha presenterat en rapport som över hela linjen var sämre än väntat. Dessutom levererade man en sänkt efterfrågeprognos.

Säljarna tog över aktien direkt vid öppning och sänkte kursen till en lägre botten, vilket fullbordade en teknisk toppformation. Den stigande dagstrenden är över och istället bekräftad som negativ. Till BT Multi Portföljen köpte vi Atlas Copco för över ett år sedan, i går säkrades vinsten.

En svag dollar är också något som slår mot resultatet med en negativ valutaeffekt.

Nedgången på sju procent på en enda dag kan vara en kick-start på en ny fallande trend, då stöden inunder är svaga. En normal dipp mot den långsiktiga trenden (som ännu är stigande) skulle vara att 50 procent av tidigare uppgång raderas.

Nu har säljarna både teknisk och fundamentala grunder att luta sig mot. Gruppen säljare kommer troligtvis att växa sig starkare.

En högre topp skulle bekräfta utbrottet ned som falskt, det är först då vet vi att dagens mycket dystra bild var falskt alarm.

Rekommendation
Sälj köpta positioner, det ser ut som om festen i Atlas Copco är över nu.

Aggressiva kortsiktiga spekulanter kan sälja blankt, gå kort med den nya trenden för att tjäna på en eventuell fortsättning ned.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons