VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2017-07-21
photo


Volvo kraschade på rapport
Volvo dök på en överraskande starkt rapport men återhämtade sig snabbt.

https://borstjanaren.se/images/article_images/img7/xc6.png

Trendlinjeanalys av Volvo

Volvo
Lastbilskoncernen Volvo rasade på rapport, en rörelse som tog kursen ned under tidigare botten. Till BT Multi-portföljen har vi ridit trenden upp men när kursen gick mot en lägre botten säkrades vinst och vi gjorde exit.

Volvo presenterade ett rörelseresultat på 8 540 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017. Förväntningarna bland analytiker låg på 8 462 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen blev 9,7 procent för kvartalet, mot väntade 9,6 procent.

Försäljningen uppgick till 88 409 miljoner kronor för perioden, vilket är en bit över förväntningarna på 87 760 miljoner kronor.

I Nordamerika höjer man sina prognoser till att omfatta 225 000 fordon, upp 10 000 enheter. Man höjer också sin bedömning för den kinesiska marknaden.

Med en lägre lägsta är vår bedömning dock att aktien inte är köpvärd. Möjligen är allt det goda redan inprisat i dagens kurs, eftersom säljarna tycks vara starkare än köparna.

Den som är aggressiv kan blanka Volvo på utbrottet ned. Men om köparna skulle vakna till liv, har vi också en fin teknisk sättupp för köp; då måste kursen först stiga till en högre topp, noteringar över den gröna linjen i grafen ovan.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt.

Om tidigare topp passeras kan Volvo istället köpas, då kan man byta ut en blankning mot en köpt enligt vår lappkastteknik.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons