VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-07-20
photo


Positiv trend i Telia, sparkar 850 personer
Pristrenden i Telia är positiv, nu skall bolaget genomföra ett omfattande sparpaket.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/xc2.png

Trendlinjeanalys Telia

Telia
I tidigare analyser, på Twitter och Trejdingklubben Online, har vi tagit upp ett par tekniska sättupper för köp i teleoperatören Telia, markerade med pilar i grafen ovan. Den första var köp på ett utbrott från en bottenformation och den andra baserades på en rekyl ned mot trenden.

Nu är det tekniska läget försök till återtest av tidigare topp i den positiva trenden. Trendföljare bör ha köpt och då kursen börjat röra sig upp har vi en högre rekylbotten som visar på vilken nivå vi har den naturliga nödutgången, runt 37,70 kr.

I dag blev det känt att Telia skall genomföra ett stort sparpaket och minska personalen med totalt 850 personler, varav 650 i Sverige. Bolagets vd Johan Dennelind säger att man måste dra ned sina kostnader.

”Den största påverkan kommer att bli i Sverige där rörelsekostnaderna fortfarande är för höga” – Johan Dennelind

För det andra kvartalet redovisar Telia en vinst före skatt på 1 359 miljoner kronor, vilket är ned från 3 699 miljoner kronor under samma period år 2016. Förväntningarna låg på 2 519 miljoner kronor.

Sämre än väntat var också rörelseresultatet, exklusive förvärv och avyttringar, föll det med 4,6 procent till 6 095 miljoner kronor.

Dennelind kallar rörelseresultatet för Sverigeverksamheten "En besvikelse".

Omsättningen sjönk till 19 0801 miljoner kronor från 21 130 miljoner kronor året före.

Med sparpaket förväntas man få fart på lönsamheten, något som beräknas ge effekt redan under andra halvåret 2017.

"Kunderna kräver mer och vi ger dem mer. Men om man ger mer utan att ta ner kostnaderna går det inte ihop. Därför måste vi ta ner kostnaderna nu under andra halvåret och en bit in i 2018, inte minst i Sverige" – Johan Dennelind

"En kostnadsreduktion är det kortsiktiga svaret på hur vi ska få igång lönsamheten. I Sverige rör det sig om ungefär 600 personer i olika former, anställda, konsulter etcetera" – Johan Dennelind

I dag öppnade kursen ned med ett gap från gårdagens stängning. Första reaktionen blev alltså negativ men inte så negativ att man bör sälja köpta. Exit bör göras först om kursen går under tidigare rekylbotten dvs. noteringar på 37,70 kr.

Rekommendation
Behåll köpta med en nödutgång något under tidigare botten.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons