VECKA 16
Torsdag
18
April
BT-annons
2018-04-06
photo


Snus förtjänar Nobelpris!
Swedish Match satsar på rökfritt, vilket marknaden verkar gilla.

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Swedish Match
Det går bra för Swedish Match, bolaget gör något som verkar gå bra!

Aktien noteras vid en ny fleraårshögsta, alla investerare ligger med vinst och bör således vara nöjda och glada. När alla ligger med vinst är motstånden ovanför få och svaga, försäljningar som sker är vinsthemtagningar.

I slutet av förra året bröt bolaget upp över tidigare toppar efter ett år med sidledes rörelser. Sedan återtestades tidigare toppar som stöd.

Nu är trenden starkt stigande, aktien är "överköpt", med vilket avses att kursen har stigit mycket på kort tid, något som visar på styrka.

Swedish Match vd Lars Dahlgren tror så mycket på sin produkt att han häromdagen ansåg att snus förtjänar Nobelpris i medicin.

Dahlgren menar att snuset har en hälsofrämjande effekt. Främst handlar det om snus som en ersättning för cigarettrökande och att man därigenom kan få ned cancerstatistiken.

Dahlgren, som varit vd i tio år, har styrt in Swedish Match mot produkter som rökfria alternativ. Man säljer av aktier i det danska bolaget STG och köper istället V2 som också är dansk men med en tuggtobak som är populär både i Danmark och Tyskland.

Ytterligare en produkt som går bra är Zyn, fri från tobak men innehållande nikotinet som är så viktigt för att tillfredsställa kundernas behov. Zyn växer stort i USA.

Swedish Match största match är dock mot EU:s snusförbud. Men möjligheterna anses nu vara stora att häva förbudet efter det nya tobaksdirektivet som infördes 2014. 

Rekommendation
Swedish Match uppvisar en relativ styrka mot övriga marknaden. Det är dessa bolag vi vill köpa, inte de som fallit mest.

Eftersom kursen är överköpt, är man lite sent ute att gå in i dag.

En eventuell rekyl ned, en temporärt fallande kurs, kan dock användas för att köpa. 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons