VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons

  • Forum > Marknader > Allmänt > Hasafuma/ börstjänarfolket
4 POSTER I DETTA ÄMNE
GÖR TILL FAVORIT
Startades av:
håkan andersson
Hasafuma/ börstjänarfolket
2016-02-26
Citera
 
photo
Aktiv: Jun 2009
173 inlägg

Det går bra nu ? :-)

http://hasafuma.com/performance/

 
2017-02-27
Citera
 
photo
Aktiv: Jun 2009
173 inlägg

Är ni nöjda med utvecklingen , tomas o henrik ? 

tycker ni att modellen fungerar ?

 
2017-02-28
Citera
 
photo
Aktiv: Jun 2009
173 inlägg

inga svar ?

 

 
2017-03-01
Citera
 
photo
Aktiv: Feb 2012
157 inlägg

---

 
2017-03-01
Citera
 
user_photo
Aktiv: Jan 1970
18183 inlägg

Håkan, det går bra att kontakta oss via sajten så får du svar redan samma dag, i de flesta fall. Forumet har vi mindre koll på.

Inlägget från Korvola tog vi bort då det innehöll felaktigheter och inte tillförde annat än förvirring.

Modellerna fungerar bra i trendande marknader, som vi så noga påpekade före det att vi drog igång. Under 40 år hade vi en fantastisk avkastning men det som ett resultat av en relativ hög volatilitet i kapitalet där nedgångarna kunde bli -30-40% och som längst i fem år!

Jag vill säga att vi var väldigt tydliga med detta. När vi t ex. tog in kapital till Hedgehog hade vi en slogan som helt fokuserade på att informera om risken: "Vi utvecklade en modell som gjorde -63%, nu söker vi investerare".

Tyvärr har vi inte haft tillräckligt många starka supertrender sedan vi körde igång Börstjänarfolket och därmed inte visat resultat. Räknat i dollar ligger vi runt break even, vilket inte är så dåligt med tanke på att vi kunde ha haft en, normal, draw down på tre år rent statistiskt sett.

Uppgången på 60% (efter avgifter) för något år sedan resulterade i en skatt på en miljon kronor som så klart inte gjort saken lättare.

Den bästa affären vi gjort är dock att släppa vår hedge i dollarn tidigt, vilket innebär att kronans försvagning håller upp resultatet som inte alls är så illa just nu, dock kan ju det ändras under tiden som är kvar och därmed inget att hurra för.

När det gäller trendföljande modeller är vi inte själva att jobba med detta, det har visat sig att andra trendföljande hedgefonder också haft problem med att prestera. Snacket går att trendföljande modeller slutat att fungera och dessa CTA:er haft sin tid i ramljuset. Få har visat resultat sedan 2009, fonder som tidigare hade 20 år med god avkastning. Kapital flödar ut från trendföljares program, vilket skulle kunna vara ett tecken på att det snart kan fungera igen.

Våra kortsiktiga program Heavy Metal och FX Momentum hade dock en fantastisk utveckling förra året, där följer vi trenden på kort sikt och i flera intervall.

Det svåraste med projektet Börstjänarfolket har inte varit att följa våra strategier, utan kundsupport och ta hand om besvikna investerare som inte var uppmärksamma nog när vi pratade om risk på våra möten. Vi har nu själva köpt ut flera investerare från deras positioner och därmed blivit tungt investerade i denna handel (något som kan ses som ettt tecken på att vi fortfarande tror på modellerna).

Vi har inga modeller där vi själva inte har investerat.

Mvh
Henrik

 
 
 
 

 
Annons


Message: