VECKA 16
Lördag
20
April
BT-annons

  • Forum > Marknader > Allmänt > Dagsformen III
7 POSTER I DETTA ÄMNE
GÖR TILL FAVORIT
Startades av:
Göran Högberg
Dagsformen III
2017-03-23
Citera
 
user_photo
Aktiv: Jun 2007
5673 inlägg

Bredden inom guldaktieindex ser starkare ut

Bredden inom S&P 500 och NYSE lite bättre (=kan komma upprekyl)

I övrigt ungefär samma dvs. nedkört men nedtrend: Olja, råvaror, banker i USA

Det enda objektet som börjar bli lite uppkört är SEK/USD (snart vinsthemtagning)

Svenska börsen ser svag ut men kan naturligtvis påverkas av upprekyl på NYSE

 

 
 
 
 
2017-03-23
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Godmorgon GH!

Ja, börsen återhämtade sig ngt med efterföljande uppstuds i Asien.Då får vi se hur länge det varar.Fortfarande upp till bevis hur den reala ekonomin kommer att leva upp till förväntningarna.

En video,som tar en liten stund att lyssna på,men är "matnyttig."

Publicerades för en vecka sedan.

 

https://vimeo.com/album/4478683/video/208649778

 
2017-03-23
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Påpekas bör,att man naturligtvis får se infon, som en i raden av olika analyser av marknaden.Just denne man har,som förvaltare, presterat ganska uselt med en av sina fonder...:(

Litet intressant var,att en analytiker räknat ut, att om långräntan i USA höjs med en halv procent,så bör börsen komma ner 20%...

Dessutom funderade jag litet över det där med spreadar. Kanske någon kan förklara på ett enkelt sätt? GH??

Gäller som alltid,att sortera allt man läser.

Ang.Kina,så var det både positivt och en varning mtp koppling till dollar,likviditet..

 

 
2017-03-23
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
381 inlägg

Hej AM,

Du vet nog redan vad en spread är, men här är min förklaring:

Det är ju skillnaden mellan köpkurs och säljkurs, där köpkursen alltid är lägre.

Det är ett av leverantörens sätt att ta betalt för sin produkt (inträdesavgift). Andra pålagor finns också i form av procentuella påslag som sedan påverkar utställda kurser och dessa är oftast högre och lömska eftersom de leder till pyspunka i alla derivatprodukter. 

Tag t ex Avanza: de har en massa derivatprodukter som alla tillhandahålls av externa leverantörer. Dessa tjänar på spreaden och bakomliggande avgifter, medan Avanza tjänar på att ta ut courtage av kunden som köper/säljer ( plus troligen avtal med leverantören också).

Det är risken (standardavvikelsen) i produkten som mest bestämmer spreadens storlek. Köper och säljer kunden med kort tid emellan blir spreaden den huvudsakliga intäkten för leverantören.

Jag vill särskilt varna för de populära Bull och Bear-produkterna. XACT-produkterna startar från första kurs varje morgon. Det betyder att all positiv påverkan (Bull) från utlandsbörserna ej kommer köparen tillgodo, eftersom vår börs ofta gör ett glädjeskutt varje morgonen innan första avslut görs. Omvänt lika illa för Bear.

Alfred Berg som man kan använda i PPM-en, mixtrar också med sina kurser. De gör avräkning redan kl16 varje dag och där kommer inte heller utlandsbörsernas effekt med.

Skitprodukter alla dessa. Vill man ha Bull-effekt x2 är det mycket bättre att t ex ta svenska fonden Avanza Zero utan avgifter och satsa dubbla beloppet. Då har man en bra Bullx2. Åtminstone i PPM-en.

Ha det bra

Bo

 
2017-03-23
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Tack Bo,för fint svar!

Syftade här på de kreditspreadar,som omtalas 19.04 in i videon.

Jämförde litet med det som hände med Suprimelånen,dvs om spreaden skulle öka på IG-obligationer. Får väl försöka hålla reda på det,så gott det nu går.

mvh

 

img

 
2017-03-23
Citera
 
photo
N N
Aktiv: May 2008
1160 inlägg

Jag är inte helt säker men ser ut som en kurva som visar spread mellan investment grade företagsobligationer och statsobligationer med samma kvarvarande löptid. Gissningsvis beräknat på bakgrund av optionsprissättningen. Statsobligationen ska här representera något som 100% säkert och spreaden anger vilken riskpremie marknaden vill ha för att hålla företagsobligationer istället för statsobligationer.

Om det var din fråga?

 
2017-03-23
Citera
 
photo
N N
Aktiv: May 2008
1160 inlägg

En petitess men man kan iö undra över sista meningen i rubriken ovanför grafen då volatilitet inte nödvändigtvis avgörs av börsriktningen.

 
2017-03-23
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Jag tror du kan ha rätt,NN,att det kan handla om spreaden mellan IG och säkra statsobligationer.Låter logiskt!  Bilden har hur som helst klarnat!Det som är så roligt med börsen är,att man kan lära sig ngt nytt nästan varenda dag!{#emotions_dlg.s_smile}

Tack så hemskt mycket till er båda,Bo och NN!

 

 
Annons


Message: