VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • Forum > Marknader > PPM > Juni 2017
22 POSTER I DETTA ÄMNE
GÖR TILL FAVORIT
Startades av:
Bengt-Erik Freiholtz
Juni 2017
2017-05-31
Citera
 
photo
Aktiv: Jun 2009
5331 inlägg

Nu var jag före dig Anja Maria 

 

Tyskland och Frankrike kommer att sätta upp en arbetsgrupp som syftar till att stärka euron

Tyskland och Frankrike har beslutat om att sätta upp en arbetsgrupp som syftar till att förstärka eurozonen. Förslag skall inkomma från gruppen redan före juli. Det uppgav finansministrarna för de två länderna på en presskonferens under måndagen, enligt Reuters.

Det var det första mötet mellan de två europeiska länderna sedan Emmanuel Macron valts till ny president. Den nya finansministern i Frankrike Bruno Le Maire träffade under måndagen sin motsvarighet Wolfgang Schäuble från Tyskland.

Arbetsgruppen skall titta på områden som gemensamma investeringar, åtgärder för minskad arbetslöshet och ökad tillväxt samt ordning på statsfinanser. Vidare skall gruppen också komma fram till förslag som syftar till en större samordning av den ekonomiska politiken. Le Maire uppgav även att Frankrike kommer att nå sina mål när det gäller att minska ned sin skuldsättning.
 
 
East Capital Frontier Markets innehåller Argentina till 21,47 procent  

Argentina säkrar avtal för att locka till investeringar till skifferformationen Vaca Muerta

Den argentinska regeringen har nått en överenskommelse med fackförbund och energiföretag i syfte att locka till sig fler investerare till skifferformationen Vaca Muerta i Patagonien. Det skriver E&P.

Parterna har gått med på att bland annat stabilisera skatterna och arbetarna att acceptera flexibla kontrakt. Det sistnämnda avtalet är särskilt betydande då lönestrejker ofta förekommer med anledning av den höga inflationen i landet.

”Detta är dagen som kommer att öppna energiframtiden för vårt land. Vi måste ge garantier och säkerhet för att locka till investeringar”, sade presidenten Mauricio Macri i ett tv-sänt tal.

Vaca Muerta innehåller världens näst största reserver av gasskiffer. Storleken på området motsvarar den hos Belgien.

Utländska bolag som Exxon Mobil, Total och Shell har redan aviserat investeringar för kommande år.
 
Tundra Vietnam

 

Rapporterna för första kvartalet visar på stark utveckling för de flesta indextunga bolagen såsom Vinamilk, FPT Corp, Vingrop, Vietcom Bank, Hoa Phat Group, Saigon Beer och Mobile World, vilket gav visst stöd åt marknaden. Mäklarfirmorna i Vietnam kan numera värdera om sina aktieportföljer till marknadspriser från att förut ha varit tvungna att realisera resultaten för att det skulle få effekt i resultaträkningen. Detta resulterade i att stora vinster rapporterades för Q1. Gödseltillverkarna försöker få regeringen att införa någon form av skydd mot de stora volymer från Kina som nu importeras och förstör prisbilden. Om skyddstullar eller andra åtgärder införs skulle det förstås förbättra lönsamheten i sektorn framöver.

Makrostatistiken visar på fortsatt positiv utveckling. Inköpschefsindex i april rapporterade till 54,1, vilket visar att tillverkningsindustrin fortsätter att expandera med god fart tack vare stark exportefterfrågan och arbetsmarknad

 

 

 

 
 
 
 

 


Nytt utseende i PPM Portföljen

East Capital Frontier Markets PPM NR 870907 25 procent

Tundra Vietnam PPM NR 762823 25 procent

Fidelity Emerging Asia PPM NR 150110  25 procent

Allianz Europé Small Cap Equity PPM NR 538751 25 procent

 
2017-05-31
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Synnerligen trevligt,Bengt-Erik!;-))

Får väl tillstå,att det varit både avkopplande och ovant (tråkigt) att stå utanför börsen i maj. Ränderna går aldrig ur..??

Noterar den sämre bredden på NYSE,samt diverse insiderförsäljningar i bl.a teknik...känns väl sisådär...

Går jag in i PPM ikväll,så blir det följande fonder;

INVL EM Europe ex Russia Top20   50%

Fondita European Small Cap  50%

båda noterar i euro

 

 
2017-06-01
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Valde Fondita European Small Cap 100% i PPM.

(Misstänker att den är snabbare att byta än INVLs vid tecken på nedgång.)

 

Bengt-Erik,intressant att East Capital Frontiers tillåts att ha så stor andel i Argentina mtp de begränsningar,som Tundra Fonder har för denna kvot? Fondbolagens egna försiktighetsåtgärder eller... vad tror du ?

mvh

 
2017-06-02
Citera
 
photo
Aktiv: Jun 2009
5331 inlägg

Mattias Martinsson på Tundra Fonder svarade mig ,att vi valde att ha en viss andel investeringar i Argentina, primärt inom den finansiella sektorn, p.g.a. de ekonomiska reformerna och att landet till en följd av detta under ett par år skulle uppvisa en kraftig tillväxt inom framförallt den finansiella sektorn (när gömt kapital utomlands flyttade tillbaka och handeln med landet normaliserats). Ett beslut om Argentinas framtid i termer av finansiella marknader ska tas under juni månad. Det är mycket sannolikt att världens största indexleverantör MSCI då uppgraderar landet till emerging market status (för sedermera inklusion i emerging markets index i maj 2018). Vi har sedan fondstarten haft mellan 0-10% i Argentina. Långsiktigt bör du dock förvänta dig att denna andelen kommer gå mot 0%.


Jag är på lång sikt positiv till den allmänna trenden att länder utanför OECD-området kommer växa snabbare än OECD-länderna. Jag delar därtill din syn att Argentina har förutsättningar att återhämta en hel del förlorad mark. För att, som Tundra gör, försöka identifiera framtidens vinnare på befolkningsrika marknader med låg utvecklingsgrad är det dock en prioritering vi anser vi behöver göra. Hellre bäst inom en smalare nisch än bra inom en större.
 
 
Själv så har jag en starkt positiv syn på Argentina som efter 15 års  misskötsel under Kirchner eran nu har lyckats både att omförhandla lån , lyckats att ta upp nya lån på den internationella marknaden , börjat med oljeutvinning och investeringar samt vädrat ut den tidigare korrupta Kirchner. Allt ser bättre ut för vårt grannland. På gott och ont .Det  var billigare för oss att göra vininköp för några år sedan än i dag . Då var det förbjudet för argentinare att inneha USD och därför en hög parallell kurs när vi handlade där. Argentina är lite som Brasilien efter Lula /Dilma regimen med hög inflation och höga räntor.
 
2017-06-02
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Tack Bengt-Erik för info ang.Argentina!

 

Pakistans index,som under en längre period avancerat pga det väntade inträdet i större världsindex,faller rel.tungt i dagarna...blev ej det stora inflöde av utländskt kapital,som man hoppats på.

 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-01/pakistan-s-msci-dream-becomes-dull-reality-as-stocks-hold-losses

 
2017-06-02
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Hittills tycks ej Pakistans nedgång ha påverkat Tundra Frontiers Oppurtunities nämnvärt.

Fonden innehåller en del Pakistan.

Läste,att Tundra Frontiers tilldelats utmärkelsen "Årets tillväxtmarknadsfond" av fondmarknaden. Trevligt!

 

 
2017-06-04
Citera
 
photo
Aktiv: Oct 2009
2953 inlägg

Uppskattar mycket artikeln om Socialpsykologi,som Börstjänaren nu skriver om.

Att våga ta egna beslut och orka stå emot för mycket "grupptryck" från den breda massan är kanske den allra viktigaste egenskapen, när/om marknaden blir mer och mer optimistisk.

Tänk på, hur majoriteten var positiva till börsen, våren 2000 och under sensommaren år 2007.

Den falska trygghet,som upplevs av att tillhöra en likatänkande grupp är en av fallgroparna.

Som det sägs,visst kan man lyssna på tips och råd från andra,men beslutet måste ju ändå vara ditt eget ! Det är dina pengar! Har du råd att kanske förlora en ansenlig del av ditt sparkapital? Är det värt att ligga kvar i börsen,även om varningssignaler lyser litet varstans?

Säger inte ATT de gör det nu,måste vara upp till var och en att avgöra.Tycker ändå,att man behöver stanna upp ibland och komma ihåg vilka det är som är börsens stora förlorare.Jo,det är vi småsparare,i ett större sammanhang oftast oerfarna och lättmanipulerade.

Ofta överdriver vi yttre händelsers betydelse för våra finansiella beslut.Ett bra exempel är "faran från Nordkorea",vilket också GH mycket riktigt påpekade!

Visst är det bra att hänga med i världshändelserna,men ingen idé att dra för stora växlar på medias nyheter om politiska händelser.Det har vi verkligen fått erfara under senare år.

Vad vi också överskattar är vår egen förmåga till riktiga prognoser.När börsen gått upp många år i rad,så är det lätt att känna sig som "en riktig hejare"på investeringar.Men det är när börsen börjar dala,som de verkligt svåra besluten kommer.

Jag vill gärna tro,att man blir en vinnare på börsen genom att undvika de stora rasen;"winning the loosers game"...

Ligger som bekant i Europa i PPM. Förövrigt känns det bra för mig personligen att ha tålamod tills det riktigt bra köptillfället kommer. Vill ju köpa billiga aktier...;-)

 

 
2017-06-04
Citera
 
photo
Aktiv: Mar 2012
129 inlägg

Huvudet på spiken Anja Maria. Så svårt att se skeenden när man står mitt i dem. Lätt att förblindas av flockens rörelser. Sedan vill man förstås se och positionera sig i längre rörelser innan det gått för långt. Rörelser man kan ligga kvar i ett tag. Det är inte lätt. Inte minst syns det i råd och tips som spretar än hit och än dit.

Är ändå tacksam för samtal och analyser här på börstjänaren. har dock inte erfarenheten och kunskapen attt vägleda andra. Det blir mest tyst läsande och funderande hemma vid datorn.

 
2017-06-04
Citera
 
photo
Aktiv: Jun 2009
5331 inlägg
Anja Maria , du har vaskat fram mycket intressanta fonder med bra historik lägger dom på min bevakning till nästa byte

INVL EM Europe ex Russia Top20  

Fondita European Small Cap 

 
2017-06-04
Citera
 
user_photo
Aktiv: Jun 2007
5673 inlägg

FCG naturgasbolag har fallit från 110 till 20 på 3 år och är verkligen helt ute.

Här är masspsykologin väldigt negativ.

Kan den stå i 40 om 12 mån.?

 

 
 
 
 
2017-06-04
Citera
 
photo
Aktiv: Jul 2009
2791 inlägg

Aldeles för tidigt ute som vanligt göran.

Gör inte samma misstag som med gdxj. 

Cot är extremt neg till ntg. Stor fallhöjd fortfarande.

Men om några månader så blir det bra.

Jag gissar på 10 om någon månad.

 
 
 
 
1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3

 
Annons


Message: