VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-10-26
photo


Fingerprint gör det igen, faller fritt!
Fingerprint Cards fortsätter att göra marknaden besviken.

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards
Fingerprint Cards som är tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning gör åter marknaden besviken när aktiens kurs  ännu en gång slaktas på börsen.

I samband med en rapport öppnade bolaget ned med ett större gap på 15 procent på redan extremt låga nivåer. Dagens kurs runt 18 kr ser därmed fortfarande mycket dyr ut, väntar man lite till kanske det går att köpa för halva det priset.

Det som fick bolaget att ta ett nytt ben ned i den fallande trenden var en rapport där man presenterade ett rörelseresultat om 52,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017.

Förväntningarna låg på 114 miljoner kronor!

Rörelsemarginalen blev 6 procent mot förväntningarna på 13,9 procent.

Nettoomsättningen uppgick till 841 miljoner kronor, något högre än väntade 822 miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 175 miljoner kronor, analytikerna hade räknat med 304 miljoner kronor.

Bolagets vd Christian Fredrikson gör nu allt, förstås, för att minska aktiens kraftiga ras med lovord om framtiden. Det viktiga här är dock vad välinformerade aktörer gör, inte vad Fredrikson säger. 

För om det fanns något värde och bolaget var undervärderat, skulle en stigande trend uppstå; alltså inte fritt fall.

Fredrikson säger bland annat:

"Volymerna kommer att fortsätta växa nästa år. Visst tror jag att vi kommer att växa i volymer i smartphonesegmentet och absolut se tillväxt i andra segment också" – Christian Fredrikson

"Vi ser nu att det stabiliseras. Det är en tuff marknad men vi hittar vår plats och vi är ledande" – Christian Fredrikson

Att man är ledande och ser ökade volymer innebär inte direkt att lönsamheten är god. Vad som krävs för att lyfta aktiens kurs är vinster, och ju högre, desto bättre lär aktiens kurs gå.

Rekommendation
Avvakta, håll fingrarna borta från att printa ut någon köporder så länge aktien trendar ned.

Tycker man att Fingerprint är ett intressant bolag, vänta tills den tekniska bilden ser lite bättre ut.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons