VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-06-02
photo


Kinnevik vänder på steken
Dagstrenden i Kinnevik är åter stigande och aktien kan köpas på nästa rekyl

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Kinnevik inledde året med en rejäl sättning där kursen rekylerade ned med 50% av uppgången som började i november 2012.

Dagstrenden i Kinnevik har åter skiftat till stigande efter ett trendlinjebrott, ett par misslyckade försök att ta ut tidigare botten följt av ett brott upp över tidigare rekyltoppar till nya högre högsta.

Eftersom vi har haft ett klassiskt trendskifte letar vi i dagsläget främst efter sättupper där vi köper med trenden.

Utifrån de toppar och bottnar vi har att jobba med i dagsläget är det inte helt enkelt att dra stigande trendlinjer och vi kan istället använda oss av BT-kanalens indikatorer för att tajma entré.

 

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att vi nyligen fick ett medelvärdeskors, där det vinröda kortare medelvärdet (18 EMA) skar upp över det gråfärgade längre medelvärdet (55 EMA). I och med det gick Kinnevik upp i köpzon.

Vidare kan vi se att kursen har noterats över det övre kanalbandet och att MACD-histogrammet visar upp med en ny hög och bred topp.

Enligt BT-kanalens regler har vi ett solklart köp i Kinnevik på nästa rekyl.

Det handlar dock om entré i början av en ny trend då det fortfarande råder viss osäkerhet och en något högre risk för att ha fel. Den som vill ha en sättupp med lite högre träffsäkerhet bör söka vidare. Däremot är potentialen god eftersom vi gör entré tidigt i trenden.

Entré kan göras vid 18 EMA eller strax över eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors och då kan man vara lite aggressiv.

Första dippen i en ny stark trend brukar sällan nå så lågt som till 18 EMA. Ju längre trenden pågår, desto viktigare blir det att vara mindre aggressiv och invänta en träff.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare botten från maj, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer.

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att Kinnevik har ett par starka motstånd att brottas med ovanför i grafen, innan det åter är fritt från starka motstånd.

Att det finns motstånd ovanför hindrar oss inte från att göra entré. Enligt vår riskhanteringsstrategi säkrar vi lite vinst vid återtestet av tidigare topp och flyttar samtidigt upp nödutgången på återstående del till break even. Samtidigt lägger vi den andra delen av positionen i byrålådan för att försöka fånga en större rörelse, i detta fall en bra bit över 300 kr.

Rekommendation:
Köp rekyl! Entré kan göras vid 18 EMA eller strax ovanför.
Följ 18 EMA i BT Charts. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons