VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-11-18
photo


Lågt intresse för majs
Majs skiftade nyligen trenden till stigande, köparna är dock inte värst intresserade.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png
 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2484.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Kallt väder i USA förklarade förra veckans uppgång bland spannmålspriserna. Dagstrenden var dock sedan tidigare stigande, köp på rekyl gällde i början av november.

I dag längst till höger i grafen har vi en högre topp i priset och en lägre i MACD-histogrammet, vilket innebär en negativ divergens.

Den högre pristoppen bekräftas inte av vår momentumindikator. En trend som tappar momentum redan vid starten brukar inte vara en bra trend att följa.

Majs är alltså inte köpvärd på den dipp vi ser just nu. Uppgången till den senaste toppen gick inte lika snabbt som tidigare, ett tecken på att en avmattad köpkraft. Finns det inte tillräckligt med köpare i början av en trend är det troligt att det inte finns så stor potential för en köpt position.

Den negativa divergensen är dock inte en säljsättupp, eftersom den stigande trenden inte pågått länge nog, eller exitsättupp för redan köpta. Exit görs bäst på någon typ av släpande nödutgången.

Rekommendation
Vänta med majs, dagstrenden tappar momentum då intresset för att köpa är avtagande.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Henrik Hallenborg! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler analyser finner du här!


 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons