VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-09-04
photo


Guldläge i Japan
Japanska yen har inte trendat i år, vilket öppnar upp för en ny trend upp eller ned. Grafen är ett bra exempel på vad teknisk trejdning handlar om.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I japanska yen har vi markerat ut alla närliggande tekniska nivåer som är av någon större vikt. Eftersom priset rört sig sidledes under större delen av året har vi många nivåer att ta hänsyn till, en drös av stöd och motstånd som sätter stopp på varje nytt försök att skapa en ny trend.

Kursen noteras nu mitt i detta nät av nivåer, vilket gör det svårt att trejda yenen.

Det är ändå ett guldläge, för efter ett år med tveksamma rörelse kan nästa utbrott upp mot en ny årshögsta eller ned till en ny årslägsta, vara blörjan på något större, en ny trend.

Det är sällan fjolårets vinnande trender som toppar ett år till. Störst potential ligger i de marknader där det inte händer något (se också naturgas).

Tajmingen för entré är dock helt avgörande för så länge ingenting händer bör man inte göra något mer än att avvakta, och absolut inte tro att man kan gissa sig till åt vilket håll nästa trend blir eller när.

Vår senaste trejd i yen var ett köp på en tajt konsolidering, grön linje i grafen ovan, vilket vi skrev om på sajten och twittrade ut.

Med en sådan trejd har man råd att ha många fel och ändå sluta på plus!

Nu lyckades vi inte sälja på toppen men affären visar en hel del om vad trejdning handlar om; att överleva så att man är kvar i marknaden den dagen man har tur att pricka rätt.

På lång sikt gäller utbrottshandel i yen när vi får indikationer om åt vilket håll nästa rörelse blir dvs. en lägre lägsta eller högre högsta.

Japanska yen trejdar man enkelt med en CFD via t ex AvaTrade som vi själva trejdar med. Just nu erbjuds nya kunder kursen "Hallenborg Daytrading Combo", klicka här för att ta del av erbjudandet!

I AvaTrade och andra FOREX-mäklare är korsningen USD/JPY, så då blir grafen up och ned mot terminen som vi analyserade ovan (korsningen JPY/USD).

Rekommendation
Applicera strategier för utbrott.

Antingen trejdar man brott av klassiska trendlinjer eller en modern modell som BT Utbrott, modeller behöver inte vara komplicerad.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons