BT-annons
Måndag 22 januari 2018
ANNONS
strip

photo
2016-12-30
photo


Andra chansen, köp dipparna
Morgonmöte – De amerikanska börserna bjuder in rekylhandlare till köp och av vår affär i Ferrari kan vi lära en hel del.

http://www.borstjanaren.se/images/article_images/img4/aas6.png

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA

Aktiemarknaden
I går fick vi veta att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 10.000 personer till 265.000 personer under vecka 51, vilket var i linje med förväntningarna.

Genomsnittet för de fyra senaste veckorna sjönk till 263.000 personer.

De amerikanska börserna har nu rekylerat ned och hämtat upp rekylhandlare. Enligt strategin BT-kanalen gick det bra att köpa S&P 500 för någon dag sedan, vilket vi konstaterade i Trejdingklubben Online.

Klicka här för att lyssna till en inspelning!

Där diskuterade vi också Fingerprint Cards, som blivit något av en favoritblankning med enorm potential!

Vänder kursen upp mot en högre högsta i Fingerprint, är vi dock inte sena med att inse att trenden skiftat och att det tekniska inte längre bekräftar blankningar, vilket innebär återköp.

Många svenska Large Cap-aktier har bildat negativa divergenser men vi är mycket försiktiga med att gå mot den här trenden. Till BT Multi är det inte många blankningar som lockar just nu även om vi ibland tar en divergens. När det görs skall vi ha något speciellt.

Marknaden verkar gilla Donald Trump och att vi haft fejkade rörelser upp just före en ny bear-marknad, är något vi inte tror mycket på. Mest troligt är att många står vid sidan av och inte vågat köpa, vilket kan ge stöd åt en ny våg upp de närmsta sex månaderna.

Som vanligt är det dock trenden som avgör vår position, inte vår tro.

En intressant blankning är GDXJ, entré kan göras här och nu vid 18 EMA.

I början av förra året hade vi Ferrari som "Veckans Trejd". Nödutgången placerades något under tidigare botten, några cent ifrån vände kursen upp och inledde en stark trend som fortfarande pågår.

Vad den affären säger oss är att man inte bör lösa ut nödutgången i förväg även om man tror något annat men också att vad som då verkade vara en mycket bred nödutgång, är nästan ingenting mot den trend som följde, kursen har nu rört sig 2-3 gånger nödutgången i rätt riktning.

Klicka här för en graf!

BT Charts
För uppdaterade grafer till de marknader vi gått igenom ovan, se BT Charts!

http://www.borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 67
GA