VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-08-04
photo


Största raset i AstraZeneca någonsin
Ett negativt studieutfall fick kursen i Astra Zeneca att falla fritt.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/b.png

Astra Zeneca med trendlinjeanalys

Astra Zeneca
I samband med att Astra Zeneca presenterade ett negativt studieutfall för immunterapistudien under namnet Mystic, rasade aktiekursen med 16 procent.

Kursen öppnade ned med ett större gap och fann stöd från bottnarna från december och januari.

Raset är det största någonsin för Astra Zeneca för en enskild handelsdag. Några veckor föra nyheten bröts en stigande trendlinje, något som visade att säljarna växt sig starkare samt att köparna hade svårt att försvara de höga höjderna.

Studiebeskedet berör kombinationsbehandlingen med immunterapiläkemedlet Imfinzi och tremelimumab.

Målet i Mystic-studien avsåg så kallad progressionsfri överlevnad inom en form av lungcancer, där tiden från att behandlingen inleds till att sjukdomen förvärras mäts. Astra Zenecas kombinationsbehandling jämfördes i studien mot standardbehandling i form av cellgifter.

Beskedet från Mystic är troligen det viktigaste för Astra Zeneca på många år. Frågan är nu hur stort avtryck bolaget kommer få inom immunterapimarknaden.

Imfinzi har tidigare beskrivits som en hörnsten i Astra Zenecas satsning på immunterapimarknaden, en sektor som leds av amerikanska Bristol Myers och Merck.

Immunterapiläkemedel har under en längre tid varit ett hett område inom läkemedelsindustrin, där cancerläkemedlen tar sin utgångspunkt i kroppens eget immunförsvar.

Eftersom säljarna har ett klart övertag i Astra Zeneca, utgår vi från att de som vet bättre än oss inte är vidare intresserade av att köpa. För när Astra Zeneca är att fynd, kommer vi se större aggressiva köp som har en tendens att istället skapa gap upp med en stigande trend.

Bryts stödet vid 460 kr, är det fritt inunder från närligganste tekniska stöd som skulle kunna bromsa säljarnas framfart.

Rekommendation
Avvakta med Aztra Zeneca.

Trendföljare kan sälja rekylen upp blankt med rekylhandelsmodeller.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons