BT-annons
Söndag 15 juli 2018
ANNONS
strip

2018-01-10

BT Multi: Två nya svenska köp!

Till portföljen har vi just säkrat vinst i en svensk bank samt köpt två nya bolag på Large Cap.

 

BT Multi Excelark

BT Multi Sverige
Vi börjar det nya året med att ta hem vinsten i Handelsbanken som steg upp till vår släpande exit. Blankning är nu inte längre intressant.

Nya bolag är Fabege och Kungsleden som vi kunde köpa på utbrott. Sättupperna är fortfarande aktuella då kursen noteras vid utbrottsområdet.

Castellum och Axfood ligger långt in i byrålådan. Vi har släpande exit applicerat efter att kursen gått åt rätt håll. Nu är det bara att vänta.

Samma sak gäller för Lucara Diamond och Kinnevik, väl inne i positionen kan vi inte göra mycket mer än att vänta på exit som är förutbestämt enligt våra handelsmodeller.

BT Multi USA
Den amerikanska portföljen har gått riktigt bra tack vare ett köp i Illumina som i går steg med 7 procent.

IBM har också hjälpt till att kick starta portföljen då kursen nu noteras vid en högre topp efter rally.

Fastenal visar också vinst men här går det lite segare uppför, i normal takt.

Pfizer är också seg då ingenting har hänt sedan köpet. Bolaget kan kännas som en riktig "gubbaktie" men dessa brukar ändå kunna röra på sig 5-8% per dag när kursen väl bryter ut!

Simon PPTY Group har vänt ned och närmar sig nu vår exitnivå som ligger på break even med andra delen. Eftersom vi gjorde exit på halva delen vid första målet, är affären en garanterad vinst.

Trejdinglistan
På trejdinglistan ligger nu Kungsleden och Fabege kvar som blankningar. Det innebär att om kurserna nu vänder ned och träffat entrénivån för blankning, trycker vi på säljknappen två gånger.

Först görs exit på den köpta sedan blankar vi, dvs. gör ett lappkast.

I Bristol Myers väntar vi på utbrott ned för blankning men ett köp är inte lika intressant eftersom motstånden ovan är spretiga och inte så tydliga.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
BT-annons
 
Message: