VECKA 44
Fredag
30
Oktober
BT-annons
2020-09-04

Vinsthemtagningar

Till portföljen har vi säkrat vinst i två bolag.

BT-portföljen
Ericsson och Alfa Laval föll ned till vår släpande exit och vi kunde säkra en liten vinst. Det blev två gröna affärer men mycket små vinster. Det kanske viktigaste nu är att koppla bort de båda bolagen från skärmen. Ericsson kan vi köpa igen vid utbrott från en bull-flagga men sättupperna vi just gjort exit från, måste vi glömma!

Vi kan göra en utvärdering längre fram men om Ericsson stiger till 150 kr och Alfa Laval går spikrakt till 300 kr, får vi inte känna att vi missat något. Vår sättupp var där, vi gjorde exit efter våra regler, det fanns inte något mer att göra.

För som vi gick igenom i går, går det inte så bra att handla på chans och tro. Vi måste helt enkelt följa regler och det innebär att det inte blir perfekt. 

Fokus måste nu ligga på nästa affär. De öppna positionerna kräver inte något jobb och inte heller de stängda. Jobbet ligger i att ta fram nästa sättupp och bevaka den totala risken i portföljen så att den inte blir för hög.

Det är inte så svårt eftersom vi har en regelbok som talar om för oss hur vi skall välja ut sättupper och hur stor risken får vara. Det som är svårt är de psykologiska hindren och de vi just kommenterat; hantera sina känslor när man gör exit i onödan, kämpar med förluster eller ger tillbaka stora vinster.

I Stora Enso och Autoliv har vi justerat upp entréorder, de nedan.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: