VECKA 22
Måndag
25
Maj
BT-annons
2020-03-27

Ny position till portföljen

Portföljen gör avslut i ett svenskt bolag i en knallrödmarknad.

BT-portföljen
Vi har nu rekyler upp från lägre bottnar i extremt starka trender. Som påpekats tidigare är det svårt att få till trevliga risk/reward-kvoter för blankning.

Ericsson tog vi in tidigare eftersom avståndet till tidigare topp i förhållande till målen var det bästa vi kunde hitta.

I dag har vi mängder av säljsättupper på rekyler men få som går att ta utan att justera om vår stop loss till ATR-stopp.

Vi föredrar då att placera "galet" breda stoppar och anpassa positionens storlek. I Atlas Copco A har vi då en sättupp som inte är så galen!

Vi kan sälja på 316 kr, sikta på 265 kr som första mål och 120 kr som andra mål. Med en nödutgång på 385 kr riskerar vi 69 kr per aktie och tjänar 51 kr om första målet träffas, inte så illa med tanke på att vi i snitt har 70 procent träffsäkerhet i dessa sättupper.

Det är siffrorna vi får enligt vår modell.

Under perioder med hög volatilitet kan man inte handla lika stort som när marknaden är lugn. Positionens storlek och att man anpassar sig efter volatiliteten är nog viktigare än var och när man gör entré.

Risken bör inte överstiga 2 procent av portföljens värde, vilket vi gått igenom tidigare.

Det är ännu för tidigt att fundera på köp i dagsgraferna. Är man sugen på att bottenfiska bör man gå till en intradaygraf och där köpa divergenser eller utbrott till högre högsta t ex. en 60-minutersgraf.

Där går det dock så snabbt att vi omöjligen kan följa upp sättupperna i denna portföljuppdatering som tar positioner på 4-6 månaders sikt.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: