VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2014-07-09
photo


Guldbolaget Franco-Nevada Corp i starkt stigande trend
Franco-Nevada ett stenkast från all-time-high och kan trejdas med en ATR-stopp.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
För några veckor sedan uppmärksammade vi en guldrelaterad aktie, Royal Gold (RGLD), som fortfarande befinner sig i ett intressant tekniskt läge.

Franco-Nevada Corp (FNV) är ett bolag med en liknande affärsidé och den tekniska bilden är snarlik den i RGLD.

Dagstrenden i FNV bekräftades nyligen som stigande när aktien noterade en högre högsta (vid grön linje i grafen) efter en tids konsolidering.

Vi ser i prisgrafen att det gick fort upp till en högre högsta, vilket tyder på ivriga köpare.

 

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
BT-kanalens trendföljande indikatorer bekräftar bilden av desperata köpare som fått kursen att etablera sig över det övre kanalbandet. MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en hög och bred topp.

I takt med att dagarna går och FNV konsoliderar sidledes hinner vår entrénivå (det kortare medelvärdet, 18 EMA, den vinröda linjen i mitten) ikapp priset. Och det som för några veckor sedan var en extrem nivå börjar i dagsläget se ut som en köpvärd nivå.

Eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors går det bra att vara aggressiv och köpa något ovanför 18 EMA. Första rekylen i starka trender blir sällan så kraftig att den når ända ned till 18 EMA.

Nackdelen med sättuppen är att det är långt ned till den naturliga nödutgången som ligger under rekylbotten från slutet av maj (vid röd linje i grafen med trendlinjeanalys).

Avståndet till den naturliga nödutgången är stort och det är en anledning till varför vi inte har tagit in FNV till shoppinglistan i Kanalportföljen. Det är helt enkelt för svårt att få till risk/reward-kvoten när man tar hänsyn till avståndet till den naturliga nödutgången.

Ett alternativ är att använda en tajtare ATR-stopp. Då kan man förbättra risk/reward-kvoten men man tar samtidigt risken att bli utstoppad i onödan.

ATR är en förkortning för ”Average True Range” och betyder i praktiken den genomsnittliga skillnaden mellan dagshögsta och dagslägsta (där man även tar hänsyn till om aktien öppnar upp eller ned med ett gap) över de senaste X antal dagarna, vanligtvis 14 eller 20 dagar.

ATR är alltså den genomsnittliga dagsmarschen, mätt i kronor (eller US-dollar, euro etc.), som en aktie eller råvara, valutapar etc. kan förväntas röra sig under en normal dag, baserat på genomsnittet för faktiska kursrörelser under de senaste 14 eller 20 dagarna.

Det än inte ovanligt med 3xATR som nödutgång när man trejdar med ATR-stoppar, vilket innebär att man placerar nödutgången tre gånger ATR under entrénivån.

 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motståndsområden ser vi att Franco-Nevada befinner sig strax under all-time-high, vilket gör aktien extra intressant för köp.

Ovanför tidigare toppar har vi nytt område, fritt fram för nästa våg utan starka motstånd som kan sätta stopp för köparna.

Franco-Nevada brottas just nu med ett motståndsområde men den stigande trenden är stark. Därför letar vi efter sättupper där vi kan köpa med trenden.

Blankning är inte att tänka på i dagsläget. Först vid en lägre lägsta blir det intressant att leta blankningssättupper.  

Rekommendation
Köp rekyl! 

Entré kan göras strax över 18 EMA.


http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons