VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2015-08-28
photo


Ericsson lockar till blankning
Ericsson ger bara hopp för blankare, just nu har vi en intressant sättupp att agera på.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png
http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_4.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
En gång i tiden fick man betala 1000 kr för att komma över en aktie av Ericsson. Det var för 15 år sedan i dag står kursen runt 80 kr.

Det gör bolaget billigt i förhållande till tidigare toppnoteringar men riktigt dyr om man set till bottnen år 2002 då det gick att köpa aktier för 20 kr/st.

Ericsson har genom åren bjudit på en del volatilitet och trender även om det inte framgår i en långtidsgraf. Från 20 kr har vi sett en uppgång till 150 kr.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I dagsgrafen har vi haft ett klassiskt trendskifte där nedgången började med ett gap efter ett trendlinjebrott och utbrott till en lägre lägsta när tidigare rekylbotten passerades, se punkt 1 i grafen ovan.

Sedan följde en serie med lägre noteringar och lägre toppar.

Vid punkt 2 i högerkanten, där vi är i dag, stiger priset från en ny botten. Det tekniska läget är alltså rekyl upp mot trend.

Det är då inte köpläge utan dags att fundera på att blanka, sälja blankt med siktet inställt på att tidigare botten för några dagar sedan kommer att återtestas före det att vi får en högre topp.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_2.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Eftersom vi har en trend kan vi applicera indikatorerna för BT-kanalen och tajma entré med 18 EMA.

Före sommaren hade vi vår första säljsignal med trenden efter utbrottet ned. Därefter tappade trenden momentum under sommaren men nu har säljarna åter vaknat till liv och med bestämda steg tog de kursen ned under det lägre kanalbandet vilket också fick MACD-histogrammet att slå i botten.

Just nu ligger 18 EMA på 86 kr (följ 18 EMA varje dag i BT Charts), stiger kursen dit går det bra att blanka. Ett långsitkigt mål är en dipp på 30-40 kr.

Den naturliga nödutgången där vi stänger en sålt position ligger nu vid 93 kr, vilket ger 7 kr i risk per aktie. Totalt sett bör man inte riskera mer än 1-2 procent av portföljvärdet per trejd, vilket vi skriver mer om här!

Skulle vi ha fel efter entré, gäller det verkligen att stoppa ut sig vid 93 kr för där ändras det tekniska läget till lite mer positivt. Hanterar man inte risken kan det gå som för Rosen som förlorade allt, läs mer här!

Rekommendation
Sälj nästa rekyl upp blankt enligt modellen BT-kanalen.

Klick här för en genomgång av denna sättupp!

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 Nästa Sista Sid 1 av 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 
 
 
 
 
 
 
Annons